background img
banner
banner

Θα ζητήσει άδεια για να εξαγοράζει «κόκκινα δάνεια»

ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ξάφνιασε ευχάριστα, χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, όταν ανακοίνωσε στο Σώμα την πρωτοβουλία που πήρε,  με αφορμή τους πλειστηριασμούς που έρχονται.

Συγκεκριμένα επικοινώνησε με το Ελεγκτικό Συνέδριο και ζήτησε να μάθει πως ο δήμος Αιγιάλειας μπορεί να εξαγοράζει «κόκκινα δάνεια» συμπολιτών μας που έχουν μεγάλη ανάγκη.

Όπως εξήγησε ο Θανάσης Παναγόπουλος το νομικό πλαίσιο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη, ωστόσο λόγω της οικονομικής ευρωστίας του δήμου αυτή την περίοδο ,μπορεί να δαπανηθούν μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ ώστε να εξαγοραστούν κάποια δάνεια σε τιμές που θα δίνονταν στα Funds.  Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος θα βγάλει από το αδιέξοδο ίσως και 30 συμπολίτες μας που θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι  τους , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν το ακίνητό τους με πολλές και χαμηλές δόσεις από το δήμο στη συνέχεια. Τα κριτήρια επιλογής θα είναι πολύ αυστηρά διευκρίνισε ο δήμαρχος που βλέπει εφικτή μια τέτοια δραστηριότητα.  Από την αντιπολίτευση τόσο ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος όσο και Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος στάθηκαν επιφυλακτικοί ως προς το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στο δήμο να πάρει τέτοια άδεια εξαγοράς «κόκκινων» δανείων, με τον δεύτερο να προτείνει την εξαγορά πυροδανείων εφόσον σταθεί εφικτό, από τους  ίδιους δανειολήπτες,  που θα δίνουν χρήματα στο δήμο και όχι στην τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τέτοιες ενέργειες έχουν προχωρήσει και άλλοι δύο δήμοι της χώρας, ο δήμος Ρόδου και ο δήμος Ζαχάρως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr