background img
banner
banner

Χαρά και συγκίνηση στην πίτα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 100 χρόνια ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου και η έναρξη των επετειακών εορτασμών για τα 100 χρόνια Ναυτοπροσκόπων στο Αίγιο, παρουσία επισήμων προσκεκλημένων, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, Παλαιών Προσκόπων, Γονέων και Φίλων.

Παρέστησαν ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Τηλιγάδης, η Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου κ. Γκρέμου, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Καπνοπωλών, Περιπτερούχων και καταστημάτων Παντοπωλείων και Ψιλικών Αιγιαλείας, κ. Μπρούμας, ο Παλαιός Έφορος κ. Πορτοκάλης, ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Αιγιαλείας κ. Θανασούλιας, η απόγονος της οικογένειας Παύλου και Ιωάννη Βασιλειάδη, κα, Βασιλειάδη, ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Αικατερίνη Βασιλειάδη κ. Παπαθανασίου, ο πρώην Αρχηγός του 2ου Σ/Π Αιγίου κ. Θεοδωρακόπουλος κ.ά.

Ο Αρχηγός Συστήματος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και η Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης Ντία Παναγοπούλου καλωσόρισαν όλους τους προσκεκλημένους και τους ενημέρωσαν για την λειτουργία του Συστήματος και τις δράσεις που έγιναν και που θα ακολουθήσουν, για την δράση κοινωνικής προσφοράς που διεξάγεται αυτή την περίοδο στο Σύστημα ”Μην το πετάς… Χάρισε το”, ενώ προβλήθηκαν και σχετικά βίντεο από τις δραστηριότητες των παιδιών.

 

Μικροί και μεγάλοι πρόσκοποι μαζί!

Η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων εκατονταετίας, έγινε από τον μεγαλύτερο Ναυτοπρόσκοπο τον Περικλή Πορτοκάλη και το μικρότερο Λυκόπουλο την Μαρία Καλαντζοπούλου, όπου μαζί και οι δύο, συμβολικά, άνοιξαν τα 100 χρόνια Ναυτοπροσκοπισμού στο Αίγιο,  λύνοντας το Ναυτικό κόμπο, στην ναυτοπροσκοπική κατασκευή που βρισκόταν στο κέντρο της αίθουσας, σηματοδοτώντας την έναρξη των εκδηλώσεων. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πρωτοπρεσβύτερος π. Δαμιανός Σταυρίδης, ενώ το φλουρί έτυχε το Λυκόπουλο, Μάριος Χριστόπουλος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις, οι οποίες και θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της επετειακής χρονιάς. Τιμήθηκαν οι Αλέξανδρος Θανασούλιας εκπρόσωπο της Βιομηχανίας Αχαϊκά Πλαστικά, για την συνεχή συμβολή του, με την υλική και οικονομική στήριξή του στο Σύστημα, Δημήτριος Θεοδωρόπουλος πρώην Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αιγίου και πρώην Πρόεδρος ΕΚΣ για την συμβολή του στην ανάπτυξη του Ναυτοπροσκοπικού Συστήματος και ο Κωνσταντίνος Καλαντζόπουλος  Βαθμοφόρος και πρώην Αρχηγός Συστήματος (2010-2017) για την συμβολή του στην επαναλειτουργία του συστήματος το 2009 και την διαπαιδαγώγηση των Ναυτοπροσκόπων.

΄΄Ευχαριστούμε θερμά την Επιτροπή του Παπαδοπούλειου Ενοριακού Κέντρου για την παραχώρηση του χώρου, τα Αρτοποιεία Κουτρόπουλος για την γευστική Βασιλόπιτα και την Σχολή Οδηγών Κορδός για την διάθεση του προτζέκτορα΄΄, αναφέρεται σε ανακοίνωση του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr