background img
banner
banner

Χωρίς τον Ιερώνυμο ο εορτασμός της 26ης Ιανουαρίου

Έτοιμη να τιμήσει την ιστορία της η Αιγιάλεια,  καθώς βάσει προγράμματος πηγαίνουν οι προετοιμασίες για την αυριανή μεγάλη μέρα, αφού για πρώτη φορά  θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μυστική Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Εκτός από την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετό καιρό, είχε γίνει γνωστό πως και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα επισκεπτόταν την πόλη του Αιγίου ώστε να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις, κάτι που τελικά δε θα συμβεί, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος δε θα καταφέρει να παραβρεθεί. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τέλος εκτός το Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο στο Αίγιο θα βρεθούν και οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Βρεσθένης Θεόκλητος, Πατρών Χρυσόστομος.

Με βάση το πρόγραμμα, η Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου, ενώ η εκδήλωση για την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Αιγιαλείας, θα λάβει χώρα στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων».

Το πρωί της Παρασκευής 26ης Ιανουαρίου και ώρα 10:00, θα τελεστεί ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ με τη συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Αιγίου. Στις 10:20 θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Δημ.Σταθακόπουλο Διδάκτορα Κοινωνιολογίας της Ιστορίας. Εν συνεχεία θα γίνει μετάβαση στο Μνημείο των Ηρώων όπου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνου θα επακολουθήσει μετάβαση στον δημοτικό Κιν/θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» για την ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας ως Επίτιμου Δημότη Αιγαλείας.

Τιμές θα αποδοθούν από τον Ιερό Κλήρο, Στρατιωτικά Τμήματα, Φιλαρμονικές και Σχολεία΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr