background img
banner
banner

Υπό… πλήρη αξιοποίηση η πρώην Χαρτοποιία

ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Την ώρα που στον δήμο Αιγιαλείας βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης της πρότασης με σκοπό την εκμετάλλευση πόρων του προγράμματος «ΕΠΑνΕΚ 2014-2020» για την αξιοποίηση 4.320τ.μ. της Χαρτοποιίας, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας δρομολογεί την επισκευή και αξιοποίηση των κτιρίων που παραμένουν στην κατοχή του, με σκοπό την υποστήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού Παραρτήματος ΤΕΙ. Οι προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, που βρίσκονται στο στάδιο εποικοδομητικής συνεργασίας, αργά ή γρήγορα πρόκειται να δώσουν… ζωή στην περιοχή, αξιοποιώντας το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του δήμου Αιγιαλείας προς όφελος των δημοτών και της πόλης.

Ξεκίνησε η διαμόρφωση αθλητικού χώρου πίσω από το Παράρτημα!

Οι ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει και κινούνται προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των υποδομών του Παραρτήματος Αιγίου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση του χώρου πίσω από το κτίριο που λειτουργεί σήμερα το Παράρτημα, μέσω προγραμματικής σύμβασης της διοίκησης του ΤΕΙ και του δήμου Αιγιαλείας. Ήδη, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου και σύμβουλος δημάρχου για θέματα ΤΕΙ Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Α.Σ. Αιγιαλέων κ. Ηλιόπουλο, ξεκίνησε να διαμορφώνεται ο χώρος πίσω από το κτίριο που λειτουργεί το ΤΕΙ. Αυτό που πρόκειται να γίνει είναι ένας οργανωμένος χώρος άθλησης, ο οποίος θα χρησιμεύει για τους φοιτητές από το πρωί ως το μεσημέρι και τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας θα λειτουργεί υπό τον συντονισμό του Νομικού Προσώπου του δήμου.

Μέσα στον Φεβρουάριο η μελέτη στατικότητας του «κτιρίου της Οπτικής»

Τα σχέδια όμως για την αξιοποίηση των κτιρίων του ΤΕΙ, δεν σταματούν εδώ. Τουναντίον, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ που θα υλοποιηθεί, δεδομένου ότι υπάρχει ώριμη μελέτη, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν οι σχετικές δημοπρατήσεις. Βεβαίως, καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η… επανεκκίνηση του Τμήματος Οπτικής που έδωσε άλλη προοπτική στο Παράρτημα του Αιγίου. Στα σχέδια είναι η επισκευή, διαμόρφωση και αξιοποίηση του μπροστινού κτιρίου που βρίσκεται ακριβώς μετά την πλατεία, δίπλα στο «Πολύκεντρο». Αυτή την στιγμή, ολοκληρώνεται η νέα μελέτη στατικότητας του κτιρίου που αναμένεται να παραδοθεί ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Εκτιμάται δε, ότι η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στον Μάρτιο. Ήδη, το κτίριο αυτό έχει ονομαστεί ως «κτίριο Οπτικής», δεδομένου ότι υπάρχει η πρόθεση να στεγαστεί σε αυτό το Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας. Επίσης, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για την μετατροπή των χώρων πίσω από αυτό, δηλαδή του πρώην διοικητηρίου της Χαρτοποιίας, σε φοιτητικές εστίες.

Διαθέσιμο το 1,8 εκατ. ευρώ από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος

Ακριβώς επειδή υπάρχουν οι πόροι για την διαμόρφωσή τους (1,8 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος), υπάρχει ώριμη μελέτη και έχουν βγει ήδη και τα τεύχη δημοπράτησης, εκτιμάται ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, από την στιγμή που περαιτέρω εγκαταστάσεις είναι απαραίτητες, δεδομένου ότι το υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνει άμεσα το νομικό πλαίσιο που αφορά τα Προγράμματα Σπουδών διετούς φοίτησης που θα υλοποιηθούν και στο Αίγιο.

Υπενθυμίζεται ότι τα προγράμματα θα είναι σε μεταλυκειακό επίπεδο και με πλήρως αναγνωρισμένους επαγγελματικούς τίτλους. Ως προς τις ειδικότητες, υπάρχει βούληση για Ραδιολογία – Ακτινολογία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αιγίου, Οινολογία με μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον, αλλά και Τραυματιοφορέων και Ασφαλούς Οδήγησης, δημιουργώντας μία αλληλένδετη κατάσταση μεταξύ του ΤΕΙ, υπό το οποίο θα λειτουργούν οι νέες σχολές, και τα Λύκεια της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr