background img
banner
banner

Σημαντικές προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, κατατέθηκαν στην σύσκεψη που συγκάλεσε χθες το απόγευμα στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής δήμου Αιγιαλείας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα αναπτυξιακά εργαλεία που έχει δημιουργήσει ως τώρα η Επιτροπή, ενώ αναλύθηκαν και οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του τόπου.

Φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του προέδρου της Επιτροπής Στράτου Βαρδάκη, ο οποίος, στην εισαγωγή του, στάθηκε περισσότερο στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η Αιγιάλεια στον τομέα του τουρισμού με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από οικονομικές- κοινωνικές συνθήκες και μεγάλα αναπτυξιακά έργα. Να σημειωθεί ότι παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Βασίλης Χριστόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, η αντιπρόεδρος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακωνσταντίνου, ο πρώην δήμαρχος Αιγίου Απόστολος Καραφωτιάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Λεωνίδας Μαυρουδής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Θόδωρος Στεφανίδης, η γεν. γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ντία Παναγοπούλου, ενώ εκπροσωπήθηκαν και οι σύλλογοι Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ΙΝΟΑ, Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, Σύλλογος Αλυκής «Άγ. Νικόλαος», Ελίκης «Ίωνες», «Αχαιοί» κ.ά.

Η Αιγιάλεια στο διαδίκτυο

Το πρώτο μέρος της συνάντησης περιελάμβανε την παρουσίαση των δύο σημαντικών εργαλείων που έχει δημιουργήσει η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου, το site Descover Aigialeia από τον δημιουργό του Τάσο Δροσιάδη, αλλά και το City.gr από την σύμβουλο ανάπτυξης, Κατερίνα Πατρόκλου –Σκορδά. Εύστοχες ήταν οι παρατηρήσεις, μεταξύ των οποίων και από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ότι τα δύο αυτά εργαλεία θα πρέπει να τα διαχειρίζονται επαγγελματίες ούτως ώστε να μην εγκαταλειφθούν αλλά να είναι διαρκώς ενημερωμένα, παρέχοντας πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν την Αιγιάλεια. Μάλιστα, όπως τονίστηκε, το City.gr λειτουργεί ως εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, παρέχοντας στον χρήστη πληροφορίες, οι οποίες θα εμπλουτίζονται και θα ανανεώνονται εφόσον φορείς και σύλλογοι παρέχουν την σχετική πληροφόρηση στον υπεύθυνο του δήμου που θα το διαχειρίζεται. Αναφορά έγινε ακόμη από το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Νταίζη Πετσοπούλου και για τα υπόλοιπα ουσιαστικά ως προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης, βήματα της Επιτροπής, όπως η δημιουργία τουριστικού οδηγού, βίντεο με τα αξιοθέατα της Αιγιάλειας, αλλά και η προσπάθεια άντλησης κονδυλίων για τον χαρακτηρισμό μονοπατιών της Αιγιάλειας, μέσω του προγράμματος Leader.

Σε σχετική ερώτηση του κ. Μαυρουδή δόθηκαν και πληροφορίες για την χρηματοδότηση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι ο δήμος έχει εγκρίνει για την Επιτροπή 44.000 ευρώ, χρήματα ωστόσο που είναι καταμερισμένα για συγκεκριμένες δράσεις. Ο πρώην αντιδήμαρχος εκτίμησε ότι ο δήμος πρέπει να οργανώσει θεσμικά ένα γραφείο, παρατηρώντας πως δεν αρκούν τα εργαλεία που παρουσιάστηκαν, τονίζοντας πως η σύνδεση με την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος είναι λάθος. Εύστοχη ήταν η παρατήρησή του και η προτροπή του προς τον δήμαρχο να ζητήσει από την Ολυμπία Οδό να αναγράφεται το Αίγιο και στις πινακίδες που βρίσκονται στην Κόρινθο, καθώς η πρώτη πινακίδα που συναντά κανείς με την ένδειξη Αίγιο, είναι στην Πούντα…

Ο δήμος να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης…

Παρατηρήσεις έγιναν ακόμη για τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει ο δήμος, στις οποίες αναφέρθηκε και η κ. Τσουκαλά, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αναφέρουμε στο site αξιοθέατα ή επισκέψιμα σημεία και αυτά να μην είναι καθαρισμένα ή να μην έχουν αναπλαστεί. Οι φορείς στάθηκαν ακόμη σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αλλά και στην ώθηση που πρέπει να δώσει ο δήμος στις τουριστικές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, το πάρκινγκ κ.ά., ενώ τονίστηκε πως εκτός των «Οινοξενείων» θα πρέπει να ληφθούν κι άλλες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της Αιγιάλειας μέσω π.χ. των τοπικών προϊόντων της. Εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων αναφέρθηκαν ακόμη στην αναγκαιότητα δημιουργίας των προϋποθέσεων έτσι ώστε να υποστηριχθούν από τον δήμο οι δικές τους αναγνωρίσιμες προσπάθειες, δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν φέρνουν κόσμο από το εξωτερικό στην περιοχή.

Αναφορά έγινε ακόμη στην ανάγκη αξιοποίησης της θάλασσας μέσω τουριστικής μαρίνας, με τον δήμαρχο να κάνει γνωστό πως η διαδικασία για την δημοπράτηση της μαρίνας έχει ήδη ξεκινήσει. Μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, σήμερα (χθες) εστάλη φάκελος σε Έλληνα επιχειρηματία του εξωτερικού ο οποίος έχει εκφράσει ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόθεση που υπάρχει από τον δήμο να δώσει προς μίσθωση μαζί με την μαρίνα και χερσαία ζώνη 9 στρεμμάτων συμπεριλαμβανομένων των αποθηκών που ανήκουν στην Περιφέρεια, οι οποίες χαλούν την εικόνα της παραλίας. ΄΄Αν δεν βρεθούν μέχρι το καλοκαίρι επενδυτές, θα προχωρήσουμε μόνοι μας στην κατεδάφιση των αποθηκών΄΄, είπε ο δήμαρχος, ο οποίος βρίσκεται σε συζητήσεις για το θέμα με την Περιφέρεια.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι όλες οι προτάσεις καταγράφηκαν, με τον κ. Βαρδάκη να ξεκαθαρίζει πως επιθυμεί όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους να είναι μαζί για την διαμόρφωση του κεντρικού σχεδιασμού του δήμου με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr