background img
banner
banner

Με κάθε επισημότητα εόρτασε το Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος»

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και παρουσία δεκάδων πιστών από το Αίγιο τελέσθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιερό ναό που στεγάζεται στο Αγάπης Μέλαθρον «Ο Άγιος Χαράλαμπος».

Την Παρασκευή το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, τον οποίο παρακολούθησαν οι φιλοξενούμενοι στο ίδρυμα, συγγενείς και φίλοι τους, το προσωπικό αλλά και πλήθος πιστών. Αθρόα επίσης ήταν και το Σάββατο η προσέλευση ευλαβών χριστιανών, που παρέστησαν στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Χρυσοστόμου Γιόντζα και συλλειτουργούντος του π. Δημητρίου Ταρανά.

Κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο ο πατήρ Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην σπουδαία πνευματική προσωπικότητα του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος, όπως είπε χαρακτηριστικά, με τη ζωή και τον χριστιανικό του αγώνα έλαμψε σαν φωτεινό αστέρι διαλύοντας το σκοτάδι της ειδωλολατρίας!

Ακολούθως, οι εκκλησιαζόμενοι μετέβησαν στην αίθουσα δεξιώσεων, όπου ο διευθυντής του ιδρύματος Σαράντης Μουτσάτσος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσέφεραν καφέ και γλυκίσματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr