background img
banner
banner

Αιτήσεις για το πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας

38 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Προθεσμία έως τις 11 Απριλίου έχουν οι βιοκτηνοτρόφοι για να υποβάλλουν την αίτησή τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας, όπως προκύπτει από την πρόσκληση που εκδόθηκε. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το Μέτρο 11 ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και θα μοιραστεί στις 13 Περιφέρειες. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αναλογούν 38.000.000 ευρώ.

Στόχος του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» είναι να προσφέρει δημόσια αγαθά που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την καλή διαβίωση των ζώων. Ειδικότερα όσον αφορά την επίτευξη περιβαλλοντικών στόχων συμβάλλει: Στην προστασία του εδάφους και της βιοποικιλότητας μέσω αύξησης της οργανικής ουσίας και μείωσης των ρύπων, στην προστασία των νερών μέσω της μείωσης των ρύπων, στην βελτίωση του ισοζυγίου των αερίων θερμοκηπίου μέσω αύξησης της οργανικής ουσίας των εδαφών και της μείωσης των εκπομπών Ν2Ο και CH4, στο μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και την πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους και στη βελτίωση της διαχείρισης του εδάφους.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 19/03/2018 έως και 11/04/2018 ώρα 00:00. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρου 11 της παρούσας πρόσκλησης, υποβάλλουν προς τον ΕΦΔ, ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ).


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr