background img
banner
banner

Αναμοριοδότηση σχολείων και τριαντάωρο εκπαιδευτικών στην ατζέντα

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ Δ.Σ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων της περιοχής, αλλά και το τριαντάωρο των εκπαιδευτικών, απασχόλησαν σύσκεψη που συνεκλήθη προχθές στην Πάτρα με την συμμετοχή αιρετών ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και απεσταλμένων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η αγωνία των εκπαιδευτικών πάντως ήταν διάχυτη εν όψει των μεγάλων αλλαγών που προωθεί το υπουργείο, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη συσπείρωσης γύρω από τους συλλόγους και συμμετοχής στις όποιες κινητοποιήσεις προγραμματιστούν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει της Ολομέλειας αιρετών και προέδρων από όλη τη χώρα, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 9 και μεθαύριο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, εκεί όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί ο τελικός πίνακας μοριοδότησης που θα κατατεθεί, καθώς σε λίγο καιρό αναμένεται να αποφανθεί σχετικά το υπουργείο.

Τρία μόρια ζητάει το Αίγιο 

Τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, στην προχθεσινή σύσκεψη, εκπροσώπησαν η πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη και ο αντιπρόεδρος Κώστας Μεσάζος. Σημειώνεται ότι η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων ανά περιοχή, έχει να γίνει εδώ και μία εικοσαετία τουλάχιστον και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς περιλαμβάνει μεγάλες αδικίες. Για παράδειγμα, όπως εξήγησε στην «Π» η κ. Σκανδάμη, εάν κάποιος εκπαιδευτικός από άλλη περιοχή έρθει σε σχολείο της Αιγιάλειας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα λαμβάνει ένα μόλις μόριο, αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κίνητρο. ΄΄Υπάρχει σαφής πρόταση του Συλλόγου μας μέσω εισήγησής μας ώστε να αποκατασταθεί μία άδικη μοριοδότηση χρόνων. Ζητήσαμε τρία μόρια για το Αίγιο, ζητήσαμε τέσσερα για την Δυτική Αιγιάλεια ωστόσο στην προχθεσινή σύσκεψη καταλήξαμε η πρόταση να είναι τρία, ενώ ανατολικά του Αιγίου για κάθε 10 χιλιόμετρα απόστασης η πρόταση θα είναι αύξηση κατά ένα μόριο. Για παράδειγμα είχαμε προτείνει έξι για Ακράτα και Αιγείρα όμως απ’ ό,τι φαίνεται η πρόταση θα είναι για πέντε μόρια. Όπως και να έχει, θα είναι καλύτερα από τα όσα ισχύουν ως τώρα΄΄. ΄΄Αυτό που επισημάναμε στους συναδέλφους είναι ότι μπορεί οι αποστάσεις από την Πάτρα να έχουν μειωθεί, όμως έχουν αυξηθεί τα έξοδα των μετακινήσεων΄΄, πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου, κάνοντας γνωστό πως τα μόρια σε περιοχές του νομού Αχαΐας στο μέγιστο θα είναι δώδεκα από επτά που είναι σήμερα.

Προς γενική συνέλευση την Τετάρτη 

Επιπλέον, στην προχθεσινή σύσκεψη έγινε συζήτηση και για την εγκύκλιο που προβλέπει, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας όπως αυτές προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, όχι όμως πέρα από έξι ώρες την ημέρα ή τριάντα ώρες την εβδομάδα. Όπως τονίστηκε, αυτό δεν αποτελεί νόμο αλλά μία παράγραφο εγκυκλίου και δεν μπορεί χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος να κρατούνται παράνομα οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία ως τις 2.00μ.μ. την στιγμή που διευκρινίζει ότι αυτό θα συμβαίνει εφόσον συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Φόβοι εκφράστηκαν βέβαια ότι μπορεί το υπουργείο να αλλάξει τον νόμο…

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση την προσεχή Τετάρτη, ενώ προβλέπεται και ενημέρωση του Δ.Σ. προς τους εκπαιδευτικούς από σχολείο σε σχολείο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr