background img
banner
banner

Δημιουργία νέου παιδικού σταθμού στη Δυτική Αιγιάλεια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ –ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί προστίθενται μέσα στο 2018 στους ήδη υπάρχοντες στη Δυτική Ελλάδα προκειμένου να καλυφθεί μέρος των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν στην περιοχή. Ανάμεσα σε αυτούς – όπως ήδη έχει γίνει γνωστό μέσω του Protionline.gr  -κι ένας νέος σταθμός στον δήμο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα στην Δυτική Αιγιάλεια.

Συνολικά, το σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης περιλαμβάνει εντός του έτους την ίδρυση συνολικά 19 καινούριων σταθμών σε 15 δήμους της Δυτικής Ελλάδας προσθέτοντας έτσι 475 νέες θέσεις παιδιών, ενώ είναι βέβαιο ότι ο νέος παιδικός σταθμός στην Δυτική Αιγιάλεια θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό οικογενειών. Το κόστος κάλυψης του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία από τους Δήμους των σταθμών αυτών σε κτίρια που οι ίδιοι θα υποδείξουν, ανέρχεται στις 850.000 ευρώ.

Όπως έκανε γνωστό  στο Protionline.gr  ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Χρήστος Σπηλιωτόπουλος, θα δημιουργηθεί ένας ακόμη παιδικός σταθμός στην Δυτική Αιγιάλεια με δύο διαφορετικά τμήματα. Η διακήρυξη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το κτίριο, θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, ενώ ο δήμος καλείται να καταθέσει φάκελο στο υπουργείο Εργασίας έως τον Μάιο, με σκοπό την ένταξη στο πρόγραμμα. Στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εγκρίνουν την αποδέσμευση των ανάλογων κονδυλίων για την κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού.
Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας ορίζει ότι έως τον Μάιο οι δήμοι θα πρέπει να καταθέσουν τις τεχνικές μελέτες για την ανακατασκευή χωρών, που τη νέα σχολική χρονιά θα ανοίξουν για να φιλοξενήσουν βρέφη και νήπια. Ο κάθε δήμος θα λάβει χρηματοδότηση 50.000 ευρώ εάν ανακατασκευάσει μια αίθουσα και 75.000 ευρώ για τις δύο αίθουσες. Με την έγκριση της μελέτης ο δήμος θα λάβει την πρώτη δόση χρηματοδότησης και το υπόλοιπο θα καταβληθεί έως την περαίωση του έργου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr