background img
banner
banner

Εγκύκλιος φέρνει εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΣΤΙΣ 13 ΜΑΙΟΥ Η ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ

Πέρασαν δύο χρόνια σχεδόν από τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία και χθες ενημερώθηκαν οι Τοπικές Οργανώσεις με εγκύκλιο ότι θα πραγματοποιηθούν νέες όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.
Οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη πρόεδρου και μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης είχαν πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου. Τώρα πιθανή ημερομηνία για να στηθούν κάλπες είναι η Κυριακή 13 Μαΐου, για την Τοπική Οργάνωση και μια εβδομάδα αργότερα για τη Νομαρχιακή. Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους δύο ψηφοδέλτια το ένα με αρχηγό τον νυν πρόεδρο Βασίλη Σταθακάρο και το άλλο με αρχηγό το δημοτικό σύμβουλο Αιγιάλειας, Βασίλη Χριστόπουλο.  Πρώτος σε ψήφους είχε έρθει ο Σταθακάρος με 555 ψήφους έναντι 310 του Χριστόπουλου, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 1 λευκό και 39 άκυρα.

Μόνο όσοι θα έχουν πληρώσει συνδρομή

Τότε δικαίωμα ψήφου είχαν 1.900 ενεργά μέλη της Νέας Δημοκρατίας στην Αιγιάλεια, ωστόσο στις κάλπες προσήλθαν 905. Τώρα τα πράγματα φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολα, αφού σύμφωνα με την εγκύκλιο για να έχει κάποιος δικαίωμα ψήφου πρέπει να είναι συνδρομητής ή αν δεν είναι να γραφτεί καταβάλλοντας μέχρι και τις 4 Μαΐου το αντίτιμο των 12€. Το κόμμα δίνει και εκπτώσεις 22€ για δύο χρόνια και 30€ για 3 χρόνια συνδρομή.

Αυτή τη στιγμή το συμβούλιο της ΔΗΜ. Τ. Ο. Ν/Δ Αιγιαλείας ελέγχεται πλήρως από το Βασίλη Σταθακάρο που είχε εκλέξει 13 μέλη, ενώ ο Βασίλης Χριστόπουλος είχε κερδίσει μια έδρα την οποία κατέλαβε ο ίδιος.

Όσον αφορά τις προθέσεις των προηγούμενων διεκδικητών της Τοπικής Οργάνωσης δηλαδή τον Βασίλη Σταθακάρο και το Βασίλη Χριστόπουλο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα θελήσουν να ηγηθούν ξανά ή θα αφήσουν το πεδίο ελεύθερο για άλλους ενδιαφερόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Δημ. Τ.Ο. Αιγιάλειας υπό το Σταθακάρο ανέβασε ψηλά τον πήχη με πολιτικές εκδηλώσεις που έδωσαν κύρος στην οργάνωση της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr