background img
banner
banner

«Έκρηξη» νέων κρουσμάτων ιλαράς – Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ

Εκατό νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν σε μια μόλις εβδομάδα, σύμφωνα τα νεότερα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, φτάνοντας πλέον στα 1.362.

Στη μεγάλη πλειονότητα τους οι νοσούντες είναι για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο του 2017 καταγράφηκαν και δύο θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς, στη χώρα μας. Ο πρώτος αφορούσε βρέφος Ρομά 11 μηνών, ανεμβολίαστο, με υποκείμενη δυστροφία, το οποίο κατέληξε με κλινική εικόνα σηψαιμίας. Ο δεύτερος αφορούσε 17χρονο Ρομά, ανεμβολίαστο, που κατέληξε με κλινική εικόνα εγκεφαλίτιδας.

Το ΚΕΕΠΝΟ υπενθυμίζει ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.
Πηγή : www.dikaiologitika.gr

Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr