background img
banner
banner

Σόου από Σπυρόπουλο και “μαύρο” από Σκούντζου

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Προβληματισμός, στιγμές έντασης, αλλά και η πεποίθηση ότι ο Σύλλογος έχει μπει σε νέα βάση με θετική κατεύθυνση, κυριάρχησαν στην χθεσινοβραδινή ετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της νέας… θύελλας αμφισβητήσεων και κατηγοριών για παρατυπίες, τα οποία προσθέτουν ένα ακόμη πλήγμα στην μακρόχρονη ιστορία του Συλλόγου.

Γνωρίζοντας, προφανώς, τι πρόκειται να ακούσουν (δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ειπωθεί αρκετά), τα μέλη του Συλλόγου προτίμησαν να μην παραστούν στην γενική συνέλευση, παρότι ήταν η τρίτη και τελευταία ημερομηνία διεξαγωγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., παρέστησαν συνολικά 13 έμποροι, αριθμός που θα πρέπει να αποτελεί αρνητικό ρεκόρ και χαρακτηριστικό δείγμα απαξίωσης του Εμπορικού Συλλόγου.

Παρέμβαση των πρώην προέδρων

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ανάγνωση του περιεχομένου του πορίσματος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου για τα πεπραγμένα της διοίκησης όταν ο Λάμπης Παπαδόπουλος ήταν στην προεδρία. Τα όσα αναφέρθηκαν προκάλεσαν λίγη ώρα αργότερα την «έκρηξη» του πρώην προέδρου του Συλλόγου Σπύρου Σπυρόπουλου και του μέλους Σωκράτη Μαυρίδη, οι οποίοι έκαναν λόγο για την διαμόρφωση μίας δραματικής κατάστασης εξαιτίας των χειρισμών του κ. Παπαδόπουλου που, όπως είπαν, καταρρακώνουν τον Σύλλογο. Μάλιστα, ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε το ερώτημα «πού ήταν η αντιπολίτευση όλο αυτό τον καιρό».

Επ’ αυτού τοποθετήθηκε και η πρώην πρόεδρος Μάρθα Σκούντζου που ήταν παρούσα, καταλογίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ευθύνες στα μέλη του συμβουλίου γιατί δεν αντέδρασαν νωρίτερα και δεν φρόντισαν να… αποκαλυφθούν τα όσα ισχυρίζονται πως έπραττε ο πρόεδρος και άφησαν να περάσουν έξι μήνες, με την νυν πρόεδρο Μαίρη Χρονοπούλου να μιλά για την καλή πίστη που έδειξαν στο πρόσωπο του κ. Παπαδόπουλου, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος φρόντιζε να μην τους ενημερώνει, να κρατά ο ίδιος τα βιβλία και τα παραστατικά του Συλλόγου, επισημαίνοντας πως τόσο η ίδια όσο και ο τότε ταμίας Κώστας Μπρούμας από τον Ιούνιο είχαν σταματήσει να υπογράφουν τα εντάλματα, ενημέρωσαν το Δ.Σ. και δεν… χαρίστηκαν σε κανέναν. Ο κ. Μπρούμας έκανε γνωστό ότι ανέλαβε το e-banking του Συλλόγου στα μέσα Μαρτίου κατηγορώντας τον κ. Παπαδόπουλο ότι δεν του έδινε τους κωδικούς εισόδου, ότι διαπίστωσε πως κρατούσε τα παραστατικά και τα βιβλία του ταμείου και πως αρχές Μαΐου κατέθεσε αίτηση στο συμβούλιο καθώς τα παραστατικά και τα βιβλία δεν υπήρχαν στον σύλλογο…

“Ευαγγέλιο το καταστατικό”

Η κ. Χρονοπούλου κατήγγειλε ότι στο διάστημα αυτό, όπως διαπιστώθηκε όταν ανέλαβε, οι πληρωμές δεν γίνονταν όπως έπρεπε και –όπως είπε- υπήρχαν μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες που έκλεισε η σημερινή διοίκηση. ΄΄Από την 1η Δεκεμβρίου που αναλάβαμε το ταμείο, οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους. Λειτουργούμε με απόλυτη διαφάνεια, το καταστατικό μας δεν το κουρελιάζουμε, δεν το ξεφτιλίζουμε, δεν το υποτιμούμε, το έχουμε ως Ευαγγέλιο΄΄, ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Χρονοπούλου, που έκανε γνωστή την απόφαση του Δ.Σ. να μπουν ορκωτοί λογιστές στον σύλλογο ώστε να ελέγξουν τα πεπραγμένα της προεδρίας Παπαδόπουλου, αναφέροντας πως το πόρισμά τους θα παραδοθεί σε λίγες μέρες.

Δεν ακούστηκαν οι θέσεις του αποπεμφθέντος προέδρου

Θα πρέπει πάντως, να τονιστεί ότι στην συνέλευση δεν ακούστηκαν οι θέσεις του αποπεμφθέντος προέδρου ο οποίος απουσίαζε ενώ δεν αναγνώσθηκε γραπτή δήλωσή του, την οποία, όπως ο ίδιος κάνει γνωστό, είχε στείλει από το πρωί στον σύλλογο μέσω κλητήρα… Το θέμα, πάντως, θα έχει και συνέχεια, δεδομένου ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει προσφύγει στην Δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα για την απόφαση του Δ.Σ. που τον απέπεμψε από την προεδρία αλλά και μηνύσεις εις βάρος μελών.

Να σημειωθεί ότι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του συλλόγου τέθηκαν σε ψηφοφορία αφού διαχωρίστηκαν από την αρχή του έτους μέχρι την 4η Νοεμβρίου που ήταν ο κ. Παπαδόπουλος πρόεδρος και από την 4η Νοεμβρίου ως το τέλος του έτους. Το πρώτο σκέλος καταψηφίστηκε από όλους τους παριστάμενους, ενώ το δεύτερο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την κ. Σκούντζου να μην το ψηφίζει από την στιγμή που υπάρχει σε εκκρεμότητα η έρευνα των ορκωτών λογιστών. Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2018.

Απόφαση για μελλοντική απόκτηση ακινήτου

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόκτηση ακινήτου ακριβώς δίπλα στα γραφεία του Συλλόγου στο μέλλον, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, κυρίως μέσα από δωρεές. Γνωστό έγινε ακόμη το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί ένα ακόμη πρόγραμμα από τον Σύλλογο. ΄΄Κάνουμε μικρά αλλά ουσιαστικά βήματα, έχουμε στόχο όλοι μαζί να κάνουμε κάτι θετικό για τον σύλλογο και τους εμπόρους΄΄, είπε η γραμματέας Ντία Παναγοπούλου. Η γενική συνέλευση έκλεισε με την πρόσκληση για τον αποψινό χορό του Εμπορικού Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στο bar «Μονόδρομος»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr