background img
banner
banner

Ενωμένοι σαν… μία γροθιά απέναντι σε κάθε παραβατική συμπεριφορά

ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Μπορεί η παραβατική συμπεριφορά Ρομά να έχει περιοριστεί σημαντικά μετά την ενεργοποίηση των κατοίκων στην περιοχή της Ροδοδάφνης, τις συνελεύσεις και τις συναντήσεις με τοπικές αρχές και φορείς, ωστόσο το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται, γεγονός που αναγκάζει τους κατοίκους στην επιτάχυνση πλέον των διαδικασιών για την σύσταση της Ένωσης Αιγιαλέων για την Αντιμετώπιση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Περιουσίας (ΕΝ.ΑΙΓ.Α.). Την προηγούμενη Κυριακή πραγματοποίησαν συνάντηση, εκλέγοντας πενταμελή διοικούσα επιτροπή που θα προχωρήσει στην νομιμοποίηση του σωματείου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο αυτή τη φορά, με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού κατοίκων και η απόφαση για την σύσταση του σωματείου, ήταν ομόφωνη, με στόχο την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων για την κάθε είδους στήριξη, ενίσχυση και αρωγή οικογενειών αλλά και μεμονωμένων ατόμων που έρχονται αντιμέτωποι με το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας και της παράνομης και παραβατικής συμπεριφοράς που έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για τους κατοίκους της Αιγιάλειας.

Οι σκοποί του σωματείου

Σε ό,τι αφορά τους σκοπούς του σωματείου, έτσι όπως αναλύθηκαν στην συνάντηση, είναι: 1)Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την στήριξη, ενίσχυση και αρωγή κατοίκων και επισκεπτών του δήμου που έρχονται αντιμέτωποι με κάθε είδους εγκληματική ενέργεια ή παράνομη και παραβατική συμπεριφορά που στρέφεται κατά ζωής και περιουσίας και τους έχει περιάγει σε μόνιμο ψυχικό άγχος και απελπισία, με ομάδες ή μεμονωμένα άτομα κακοποιών στοιχείων να τρομοκρατούν και να καταπατούν ατομικές ελευθερίες. 2)Η συνεργασία με την Τ.Α., την Περιφερειακή και Κεντρική Διοίκηση καθώς και με φορείς και αρχές κάθε είδους για την ανάπτυξη δεσμών που θα καταστούν αρωγοί στο έργο τους. 3)Η συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους, ενώσεις και επιστημονικούς οργανισμούς με στόχο και την διοργάνωση κοινών δράσεων και εκδηλώσεων. 4)Η ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης των μελών του σωματείου για την παροχή νομικής ή όποιας άλλης βοήθειας, καθώς η συμπαράσταση ενώπιον δικαστικών ή διοικητικών αρχών. 5)Η καταγραφή κάθε είδους παράνομης και παραβατικής συμπεριφοράς που δεν έχει καταγραφεί. 6)Η εκτενής και διαρκής ενημέρωση των πολιτών για τα δικαιώματά τους και η ενδυνάμωσή τους για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων τους. 7)Η οργάνωση ομάδων εθελοντών κατά οικισμό που θα υλοποιούν δραστηριότητες του σωματείου. 8)Η προβολή και διάδοση των ενεργειών του σωματείου μέσω των ΜΜΕ για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των πληγέντων. 9)Η ανάληψη οποιασδήποτε ενδεδειγμένης δράσης και χρήση οποιουδήποτε νόμιμου μέσου. 10)Η έναρξη και συμμετοχή σε ευρωπαϊκά ή διεθνή προγράμματα ή επιδοτήσεις για την εξυπηρέτηση των σκοπών του σωματείου.

Εν κατακλείδι, αυτό που τονίστηκε είναι ότι μέσω της Ένωσης κανείς δεν θα είναι μόνος και όλοι θα λειτουργούν ως μία «γροθιά». Τα μέλη που αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία και θα αποτελούν την πενταμελή επιτροπή, είναι: Γεώργιος Μαγούλης, Ολυμπία Ρούβαλη, Κωνσταντίνος Γκίκας, Παναγιώτης Δημόπουλος και Ευάγγελος Γεωργόπουλος.

Θα στεγαστεί στο πρώην κοινοτικό γραφείο Ροδοδάφνης

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες για την σύσταση του σωματείου είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ωστόσο αναμενόταν η εξασφάλιση της έδρας της, κάτι που έγινε με μέριμνα του δήμου και πλέον η Ένωση θα στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα, πρώην κοινοτικό γραφείο Ροδοδάφνης, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Άλλωστε, είναι δεδομένη η συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας αλλά και την Αστυνομία, αφού μεταξύ τους έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις και το τελευταίο διάστημα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα για την αύξηση της αστυνόμευσης με την πιο συχνή… επίσκεψη της ΟΠΚΕ από την Πάτρα. Μάλιστα, όπως τονίστηκε και στην συνάντηση της Κυριακής, τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη προβλήματα, ενώ στην Ένωση φαίνεται πως συσπειρώνονται κάτοικοι όχι μόνο από την Δυτική Αιγιάλεια αλλά από όλο το δήμο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr