background img
banner
banner

Επαφές και παρεμβάσεις στους Υπουργούς

ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι εργασίες του 9ου συνεδρίου για την Ανάπτυξη, της Κυβέρνησης για  την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του νέου λιμένα Πατρών.  Το «παρών» έδωσαν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης με το Δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο καθ΄ όλη τη  διάρκεια του συνεδρίου να παρακολουθεί τις εργασίες και να παρεμβαίνει σε μείζονα ζητήματα που απασχολούν το δήμο.

Αγροτική Ανάπτυξη και κινητικότητα

Κατά τη διάρκεια της πρωινής συνεδρίας για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση  με κεντρική ομιλήτρια, την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Παναγόπουλος από το βήμα του συνεδρίου αναφέρθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αίγιο που κάποτε μετρούσε 22 υπαλλήλους για εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας και σήμερα μόλις έναν.  «Πάρτε μια απόφαση, ενισχύστε το ή κλείστε το» δήλωσε ο δήμαρχος.

Αναφορά έγινε και στο μέτρο της κινητικότητας των δημοτικών υπαλλήλων που θα αποδυναμώσει τις υπηρεσίες του δήμου «Χρειαζόμαστε τρεις μηχανικούς στην Τεχνική Υπηρεσία , δεν μπορούμε να κάνουμε μελέτη ούτε για το πιο μικρό έργο. Οι πέντε μηχανικοί που έχουμε αναλώνονται για να απαντούν στα αιτήματα των πολιτών».

Ο Θανάσης Παναγόπουλος ανάφερε και παράδειγμα με υπάλληλο που ζήτησε να φύγει για μεγαλύτερο δήμο,  επειδή εκεί υπάρχουν και άλλοι μηχανικοί και δε θα έχει φόρτο εργασίας.

Παρέμβαση για τα κτήματα στην Ακονιά

Ο Θανάσης Παναγόπουλος όμως έκανε παρέμβαση και στην απογευματινή συνεδρία όταν στο πάνελ  βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη διάβρωση των ακτών, στα αντιπλημμυρικά που καθυστερούν, ωστόσο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υπουργό, για την ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου διασύνδεσης του νέου λιμένα με την  Ολυμπία οδό, προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ

Την ίδια ώρα ρώτησε την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου που ήταν στο πάνελ με Σπίρτζη, Σταθάκη, Κουρουμπλή και Φάμελλο για τα 1.500 στρέμματα ιδιωτικής γης , στην Ακονιά Καμαρών  που έχουν χαρακτηριστεί δημόσια το 1992 όταν υπήρχαν εκεί 300 σπίτια και αγροτεμάχια εκεί με τίτλους ιδιοκτησίας που φτάνουν από το 1870.

Ο δήμαρχος κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα της κ. Παπανάτσιου, προκειμένου να εξεταστεί πως μπορεί να προχωρήσει ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης.

Εντωμεταξύ η υπουργός αποκάλυψε πως θα έχει προχωρήσει η χάραξη του αιγιαλού σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του 2018, ικανοποιώντας τους δημάρχους που βρέθηκαν στην αίθουσα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr