background img
banner
banner

Επί τάπητος οι ανάγκες των Νηπιαγωγείων της Αιγιάλειας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Ουσιαστική συνεργασία, τόσο με τον δήμο όσο και με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, είχε χθες στο Αίγιο, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελος Πασσάς. Η ένταξη της Αιγιάλειας στο πιλοτικό πρόγραμμα υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, δημιουργεί νέες ανάγκες στα Νηπιαγωγεία της Αιγιάλειας, με τον δήμο να προγραμματίζει ειδικό σχεδιασμό, ώστε να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερο τις στεγαστικές απαιτήσεις που προκύπτουν.

Ο κ. Πασσάς αποδεχόμενος πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, επισκέφθηκε μαζί με την πρόεδρό του Αθηνά Σκανδάμη, το Νηπιαγωγείο Διακοπτού που – ως γνωστόν – αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων, καθώς στεγάζεται σε δυσλειτουργικό κτίριο, με τα νήπια να προαυλίζονται σε άλλο σχολείο, αφού προηγουμένως περάσουν τον δρόμο που τα χωρίζει… Στο Διακοπτό, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τις νηπιαγωγούς του σχολείου καθώς και με τους γονείς των παιδιών. Εκεί του έγινε γνωστό αλλά και διαπίστωσε από μόνος του, ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες, ειδικά δε την φετινή χρονιά που στο Νηπιαγωγείο φοιτούν ένα παιδάκι με προβλήματα όρασης και ένα με αυτισμό, ιδιαιτερότητες που καθιστούν το έργο των εκπαιδευτικών ακόμη πιο δύσκολο σε έναν χώρο που δεν έχει καν προαύλιο…Οι προτάσεις που τέθηκαν στον Διευθυντή ήταν πολλές, μία εκ των οποίων δε ήταν η αξιοποίηση του οικοπέδου που βρίσκεται ανάμεσα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Διακοπτού, ώστε να δημιουργηθεί εκεί το νέο Νηπιαγωγείο Διακοπτού. Επίσης, κατατέθηκαν και προτάσεις μεταστέγασης σε άλλους χώρους. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επισκέφθηκε ο ίδιος το οικόπεδο που υπάρχει, ενώ το θέμα της στέγασης του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, συζητήθηκε και αργότερα, στην συνάντηση που είχε ο κ. Πασσάς με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, στο Δημαρχείο.

Θα εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις

Μάλιστα, παρόντες στην σύσκεψη αυτή ήταν ακόμη, η αντιδήμαρχος και πρόεδρος Δ.Ε.Π. Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Μαρινόπουλος και η κ. Σκανδάμη. Όπως μετέφερε στo Protionline.gr η κ. Ψυχράμη, ερωτηθείσα σχετικά, ΄΄εξετάσαμε κάποιες λύσεις για το Νηπιαγωγείο Διακοπτού με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκ των οποίων η μία αφορά την αξιοποίηση υπάρχοντος οικοπέδου, για το οποίο όμως, προκειμένου να εκδοθεί οικοδομική άδεια για να εγκατασταθούν σε αυτό αίθουσες βαρέου τύπου για να στεγαστεί το Νηπιαγωγείο, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η όδευση. Κατατέθηκαν κι άλλες προτάσεις τις οποίες θα εξετάσουμε για το κατά πόσο είναι εφικτές στην πράξη, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της στέγασης του Νηπιαγωγείου΄΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία ακόμη λύση που εξετάζεται, είναι η μεταστέγαση του σχολείου σε άλλο χώρο στο κέντρο του Διακοπτού. Από τον δήμαρχο πάντως, εκφράστηκε σαφής βούληση ότι από την 1η Σεπτεμβρίου το Νηπιαγωγείο Διακοπτού πρέπει να λειτουργεί σε άλλο χώρο…

Ιδιαιτέρως ικανοποιημένη εμφανίστηκε, μιλώντας στo Protionline.gr η κ. Σκανδάμη, για το γεγονός ότι με εισήγηση του κ. Πασσά προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, η Αιγιάλεια εντάσσεται στις περιοχές που πιλοτικά θα λειτουργήσει από την επόμενη σχολική χρονιά το πρόγραμμα της διετούς προσχολικής αγωγής με υποχρεωτική την εγγραφή και φοίτηση και των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία. ΄΄Είναι ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιείται, με τα παιδιά και την κοινωνία να έχουν μεγάλα οφέλη από αυτό. Από εκεί και πέρα, διακρίναμε και από πλευράς δήμου την πρόθεση να καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες που θα προκύψουν΄΄, είπε η πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής.

Ένα ακόμη Νηπιαγωγείο μέσα στο Αίγιο κι άλλα περιφερειακά

Ακριβώς επειδή θεωρείται πολύ πιθανό εξαιτίας της αύξησης των μαθητών των Νηπιαγωγείων, να υπάρχει πρόβλημα έλλειψης χώρων, στην χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ακόμη Νηπιαγωγείου μέσα στο Αίγιο, δεδομένου ότι και το 7ο Νηπιαγωγείο βρίσκεται σε αναστολή για τέταρτη χρονιά. Επίσης, τονίστηκε πως πρέπει να λειτουργήσουν Νηπιαγωγεία στον Σελινούντα αλλά και τον Μεγανίτη, προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις τους τα παιδιά Ρομά, ούτως ώστε να μπουν ομαλά στην συνέχεια στα Δημοτικά Σχολεία.

Δημιουργία ΚΕΣΥΠ στο Αίγιο

Επιπλέον, από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης έγινε γνωστό ότι από τον Σεπτέμβριο μπορεί να λειτουργήσει Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού στο Αίγιο, με σκοπό να έχει στην αρμοδιότητά του τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αιγιάλειας, τροφοδοτώντας και καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, κ.λπ. Και σε αυτή την περίπτωση, ζητήθηκε από τον δήμο να φροντίσει για την στέγαση της νέας υπηρεσίας που θα έχει στις τάξεις της 15 με 17 άτομα.

Ακόμη, συζήτηση έγινε και για την στέγαση του Ειδικού Νηπιαγωγείου Αιγίου. Τέλος, Διευθυντής Εκπαίδευσης και δήμαρχος κατέληξαν στο ότι θα πρέπει να έχουν μία νέα συνάντηση μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου ώστε να έχουν βρεθεί λύσεις για τα παραπάνω ζητήματα.

Συζήτηση για τα όρια των Νηπιαγωγείων με τις διευθύντριες

Στην συνέχεια, χθες το μεσημέρι, ο κ. Πασσάς συμμετείχε σε σύσκεψη -συνεργασία με τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της Αιγιάλειας στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, με την αναπροσαρμογή των ορίων να συζητείται στο μεγαλύτερο μέρος της. Τις απόψεις τους κατέθεσαν όλες οι διευθύντριες των Νηπιαγωγείων της περιοχής για να καταλήξουν τελικώς σε αναπροσαρμογή των ορίων. Ο κ. Πασσάς είπε ότι άμεσα θα στείλει τον τελικό χάρτη με τα όρια των σχολείων, θεωρώντας πολύ σημαντική τόσο την κατοχύρωση της διετούς προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης όσο και την προωθούμενη μείωση των νηπίων ανά τμήμα. Ζήτησε τέλος από τις διευθύντριες να τηρήσουν κατά γράμμα τις ημερομηνίες εγγραφών από 1η έως 20 Μαΐου, ούτως ώστε να δημιουργηθούν άμεσα τα τμήματα και να καταγραφούν οι ανάγκες…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr