background img
banner
banner

Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Το Προεδρικό Μέγαρο και την Προεδρική Φρουρά επισκέφθηκαν την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους Χαράλαμπο Γεωργόπουλο, Αθανάσιο Σταθακόπουλο, Μαρία Ράπτη και την διευθύντρια του Σχολείου, Παναγιώτα Ντούκα.

Στο Προεδρικό Μέγαρο ξεναγήθηκαν στις πιο σημαντικές αίθουσες του κτιρίου, γνώρισαν την ιστορία του και αφού κεράστηκαν, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Παυλόπουλος τους υποδέχθηκε θερμά και ως δάσκαλος (καθηγητής Πανεπιστημίου) τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη σημασία της μόρφωσης στη ζωή τους.

΄΄Στην Προεδρική Φρουρά , που βρίσκεται κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο, μάθαμε για την αποστολή της που είναι η τιμητική φρούρηση και απόδοση τιμών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς άλλων κρατών, παρακολουθήσαμε βίντεο από τις δράσεις της και επισκεφθήκαμε το Τσαγκαράδικο όπου  οι τσαγκάρηδες κατασκευάζουν χειροποίητα και με τον παραδοσιακό τρόπο τα τσαρούχια των ευζώνων από σκληρό δέρμα μοσχαριού και σόλα οπλισμένη με 60 καρφιά και πέταλο, βαλμένα για να ακούνε οι πρόγονοί μας το δυνατό πάτημα, σύμβολο της ελευθερίας μας΄΄, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr