background img
banner
banner

Η συνέλευση της Βοστίτσας θα «ζωντανέψει» στην σκηνή του «Απόλλωνα»

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η Δ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 4ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Η Συνέλευση της Βοστίτσας, που τοποθετείται χρονικά κοντά στις 26 Ιανουαρίου 1821 και καθιερώθηκε ως τοπική εορτή για το Αίγιο, τιμήθηκε δε φέτος με κάθε επισημότητα, συνεχίζει να εμπνέει και να καθοδηγεί… Προκειμένου να γνωρίσουν τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι, καλύτερα το σημαντικό αυτό ιστορικό γεγονός, η Δ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, πρόκειται να ανεβάσει θεατρική παράσταση τον ερχόμενο μήνα, αποδίδοντας θεατρικά την Μυστική Συνέλευση!

Η παράσταση θα ανέβει στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων» στις 23 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου, δεδομένου ότι πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να δουν το ιστορικό γεγονός που χαρακτηρίζει πλέον το Αίγιο, να «ζωντανεύει» στην σκηνή του «Απόλλωνα».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Δ΄ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, Φωτεινής Καρέλη που σκοπό έχει να αναδείξει το γεγονός, παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό για την κορυφαία προεπαναστατική πράξη του 1821, έτσι όπως την παρουσιάζουν οι ιστορικές πηγές. Σπουδαίες προσωπικότητες που συμμετείχαν στις συναντήσεις τις Συνέλευσης και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να προετοιμαστεί το έδαφος για την Επανάσταση του ’21, όπως τους Μελετόπουλο, Λόντο, Ζαΐμη, Ασημάκη Φωτήλα κ.ά., θα ενσαρκώσουν μαθητές του 4ου Δημοτικού. Μάλιστα, τα κείμενα και τους διαλόγους έχει ετοιμάσει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού, Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο οποίος ασχολείται επισταμένα με την μελέτη της Ιστορίας.

Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr  για το όλο εγχείρημα η κ. Καρέλη, επισήμανε πως μόνο εύκολο δεν είναι, αναφέρθηκε ωστόσο, αφενός στην θέληση της ίδιας και των παιδιών να «ζωντανέψουν» την Συνέλευση της Βοστίτσας και αφετέρου στην σημαντική βοήθεια την από διευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Αποστολοπούλου αλλά και τον κ. Οικονόμου. ΄΄Όπως είπε, είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά, είναι θέμα τιμής και ευελπιστούμε ότι το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει΄΄. Όσο για το πώς η ίδια αποφάσισε να ετοιμάσει κάτι τέτοιο μαζί με τα παιδιά, σημείωσε: ΄΄Το έναυσμα μου το έδωσε ένας εκπαιδευτικός και συγκεκριμένα από το φροντιστήριο «Πολύγωνο», όταν την ημέρα εορτασμού της ιστορικής επετείου, μου είπε πως προτιμά να κρατήσει κλειστό το φροντιστήριο διότι «είναι καλύτερα τα παιδιά να μην μάθουν μία άσκηση, από το να μάθουν την ιστορία του τόπου τους»΄΄!

 

Στο δραστήριο σχολείο, δάσκαλοι και μαθητές,
τίμησαν την Τσικνοπέμπτη


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr