background img
banner
banner

Ιερατική σύναξη για την κτηματογράφηση της Αιγιάλειας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΕΡΕΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 Για το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα και αφορά στην κτηματογράφηση της Αιγιάλειας ενημερώθηκαν σήμερα Τρίτη το πρωί δεκάδες ιερείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες», συμμετέχοντας στην ιερατική σύναξη που συνεκάλεσε η Ιερά Μητρόπολη γι’ αυτό τον σκοπό, έπειτα από πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου.

Την ενημέρωση των κληρικών ανέλαβαν ο τοπογράφος μηχανικός Αντώνης Καπαρός, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος και ο νομικός Χρήστος Μπούνιας, οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα που ανακύπτουν από τη μη ένταξη των ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο, ζητώντας τους παράλληλα να κινηθούν γρήγορα ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή της δήλωσης, διαφορετικά τα ακίνητα θα κινδυνεύσουν να καταγραφούν ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», πράγμα που σημαίνει πως, εάν δεν γίνει διόρθωση μέσα στην προθεσμία που θα οριστεί αργότερα, θα περιέλθουν στο Δημόσιο…

Όπως έκαναν γνωστό οι ειδικοί, η κτηματογράφηση της Αιγιάλειας θα διεξαχθεί τμηματικά και συγκεκριμένα σε δύο φάσεις. Ήδη η πρώτη φάση ξεκίνησε με την υποβολή δηλώσεων για ένταξη στο Κτηματολόγιο ακινήτων που βρίσκονται σε κοινότητες της ανατολικής Αιγιάλειας, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα για τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα, καλούνται όσοι έχουν εμπράγματο ή άλλο εγγραπτέο στα κτηματολογικά βιβλία δικαίωμα, επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών δήμων/κοινοτήτων Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Ελαιώνος, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολεΐκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης, να υποβάλουν δήλωση για το δικαίωμά τους αυτό με αναφορά στην αιτία κτήσης του. Σημειώνεται ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η δήλωση υποβάλλεται στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης, που βρίσκονται στο Κράθιο (Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου – Πατρών, ισόγειο κατάστημα πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα) και στο Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα επί της κεντρικής οδού, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού). Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 7 Μαΐου 2018, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στην υπόλοιπη Αιγιάλεια.

Οι κληρικοί της Ανατ. Αιγιάλειας θα ενημερώσουν την Ιερά Μητρόπολη

Ακολούθως, οι κ. Καπαρός, Χριστόπουλος και Μπούνιας απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες που τους έθεσαν οι ιερείς, ενώ ολοκληρώνοντας την ιερατική σύναξη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, επέστησε την προσοχή τους ώστε τα στοιχεία που θα δηλώσουν να είναι ακριβή προς αποφυγήν τυχόν προβλημάτων. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο οφείλουν άπαντες από την ανατολική Αιγιάλεια (εφημέριοι Ιερών Ναών, Καθηγούμενοι Ιερών Μονών και διοικούσες επιτροπές) να προσκομίσουν (αρχικά) το έγγραφο Ε9 στο Γραφείο Κτηματολογίου της Ιεράς Μητροπόλεως και εν συνεχεία, μετά την παρέλευση 15 ημερών, να ενημερώνουν τους υπευθύνους για τις ενέργειες που θα έχουν μέχρι τότε κάνει επί της συγκεκριμένης διαδικασίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr