background img
banner
banner

Ξέσπασε πολιτικός πόλεμος για τη Novartis -Μηνύσεις και βαριές κουβέντες

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι εξελίξεις σε σχέση με την υπόθεση Novartis που πυροδότησε σύγκρουση κορυφής μεταξύ των κομμάτων, και όπως όλα δείχνουν, μόνο μετά από το αποτέλεσμα της κάλπης η φωτιά αυτή θα σβηστεί.

Η υπόθεση Novartis πυροδότησε την άνευ ορίων σύγκρουση, πριν καν φτάσει χτες στη Βουλή. Από τη μια η αντιπολίτευση, κατηγορεί το Μαξίμου ότι χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να την πλήξει πολιτικά και μάλιστα παρεμβαίνει σε αυτή (επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο), και από την άλλη η κυβέρνηση μιλά για η μεγαλύτερη υπόθεση από συστάσεως ελληνικού κράτους, βάζοντας στον πυρήνα του το «παλιό»πολιτικό προσωπικό. Ωστόσο θύελλα ξέσπασε και μετά την ανάγνωση της δικογραφίας, καθώς η υπόθεση στηρίζεται σε τρεις ανώνυμους μάρτυρες.

Προσπάθεια Τσίπρα να επαναφέρει το «αριστερό πλεονέκτημα»

Ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσοντας δύο γραμμές επιχειρεί με «εργαλείο» την υπόθεση Νovartis να διαχωρίσει το πολιτικό προσωπικό σε διεφθαρμένο και έντιμο, ενώ με το Μακεδονικό, τους πολιτικούς χώρους σε προοδευτικούς και μή.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έβαλε στο επίκεντρο της ομιλίας του στην Πάτρα τον πατριωτισμό, και επιστράτευσε το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, για να πραγματοποιήσει επίθεση στα κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες τον τόπο. «Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό. Και αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος» ανέφερε ο κ.Τσίπρας ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης, με φράσεις του Αχαιού Κωστη Στεφανόπουλου περί πατριωτισμού και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς».
Την ώρα που η ΝΔ τον κατηγορεί ότι εντάσσει τη Δικαιοσύνη σε πολιτικό  σχέδιο επίθεσής του προς την αντιπολίτευση και τον κατηγορεί για παρέμβαση σε αυτή, ο πρωθύουργός απαντά ότι «Είναι εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».

Αν και με την τροπή που έχει πάρει η μετωπική σύγκρουση όλα δείχνουν πως τη φωτιά μπορεί να σβήσουν μόνο οι κάλπες από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν και πάλι ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών οι οποίες θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Την ίδια ώρα όμως επαναχαράσσουν την τακτική τους μετά την έρευνα της Δικαιοσύνης για να «εγκλωβίσουν» την αντιπολίτευση σε ένα σχέδιο διαρκούς πολιτικής «φθοράς» που θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τις εκλογές μέσω εξεταστικών και προανακριτικών επιτροπών. Ήδη σήμερα θα τεθούν στο επίκεντρο οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που συνεδριάζει από κοινού κε το προεδρείο της Κ.Ο  υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σαμαράς: «Καταθέτω μήνυση κατά Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου»

Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στον Αρειο Πάγο, κατά του πρωθυπουργού και του Νίκου Παπαγγελόπουλου, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Σαμαρά:
«Η σκευωρία και οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν με το πρώτο άνοιγμα του φακέλου. Είναι η πιο αδίστακτη και πιο γελοία σκευωρία που έχει γίνει ποτέ. Καταθέτω αύριο στον Άρειο Πάγο μήνυση κατά του ετοιμόρροπου Τσίπρα και κατά του- πρώην αρχηγού της ΕΥΠ επί νέας Δημοκρατίας που σήμερα είναι υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ- Παπαγγελοπούλου και των συνεργών τους εντός και εκτός του δικαστικού σώματος.
Καταλαβαίνω ότι τους ενοχλεί η παρουσία μου, τώρα θα καταλάβουν και εκείνοι ότι θα τους πάω μέχρι τέλους».

Βενιζέλος: «Οχετός συκοφαντιών – Αυτή τη φορά τα «πάμπερς» είναι… βρεγμένα»

«Οι καταθέσεις των τριών προστατευόμενων μαρτύρων δόθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες, ενώ αυτή η ιστορία σερνόταν από τα κυβερνητικά στελέχη τα τελευταία δυο χρόνια», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Κατά την εκτίμηση μου από την ανάγνωση των καταθέσεων πρόκειται για μία εξευτελιστική κατάσταση για την δικαιοσύνη και την Βουλή. Ανθρωποι χωρίς καμία τεκμηρίωση, αναφέροντας πρόδηλα στοιχεία, ότι δηλαδή έγινε μία συνάντηση του πρωθυπουργού με το κ. Φρουζή ή ότι ο πρωθυπουργός συσκέφτηκε με διάφορους εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών, με διάφορα θέματα, ότι έπαιρνε λεφτά, τέτοιου είδους λεφτά, όλα μαύρα, όλα σε φυσική μορφή, ή μέσω εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες» δήλωσε αρχικά στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Και συμπλήρωσε εν συνεχεία «Κανείς από τους μάρτυρες δεν  λέει ότι εγώ έδωσα ή ότι εγώ πήγα, λένε ότι είναι σε θέση να ξέρουν και όλα τα λεφτά τα πήγαινε ο κ. Φρουζής. Πρόκειται για μία προσβολή της λογικής μία προσβολή της αλήθειας για μία παράσταση που μας γυρίζει πίσω στο 1989, και συνιστά μία βάναυση υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

«Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίων πρωθυπουργών, υπουργών δημοσίων λειτουργών, καθηγητών και δημοσιογράφων. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών, της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Για να το πω πολύ απλά επειδή έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία του 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία pampers, μόνο που αυτή τη φορά τα pampers είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα, για τον απόλυτο εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας. Το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε η εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως και να αποδειχτεί ότι όσα λένε είναι αναπόδεικτα.
Αν μπορούν να αποδεικτούν κάποια πράγματα για κάποιους ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού».

«Πρόκειται για λογική του 1989 αλλά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ τόνισε μάλιστα ότι οι μάρτυρες αυτοί δεν θα μείνουν για πάντα στη σκιά. Αφού υπογράμμισε ότι με τους υπουργούς θα ασχοληθεί η επόμενη Βουλή μετά τις εκλογές, τόνισε με έμφαση ότι τώρα ο ίδιος θα ασχοληθεί με τους συκοφάντες ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς εντός κι εκτός της Δικαιοσύνης.
Υποστήριξε επίσης ότι από την Αμερική δεν ήλθε κανένα στοιχείο που να εμπλέκει πολιτικούς. Μίλησε επίσης για σκηνικό οχετού που έχει στηθεί με τη συνεργασία και των δικαστικών αρχών. Η Ελλάδα είπε δεν είναι πια κράτος δικαίου.

Πηγή: iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr