background img
banner
banner

Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και την Κόρινθο σε κοινή δράση στην Αλυκή!

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον υδροβιότοπο της Αλυκής και να βοηθήσουν στον καθαρισμό της από τα σκουπίδια, είχαν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 μαθητές από το Αίγιο και από την Κόρινθο.

Τα παιδιά ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινή περιβαλλοντική δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο επισκέφτηκαν της Αλυκή όπου ενημερώθηκαν από τον εκπαιδευτικό και περιβαλλοντολόγο κ. Κώστα Παπακωνσταντίνου, κάνοντας παράλληλα και παρατήρηση των πουλιών που φιλοξενούνται εκεί (φλαμίνγκο, αγριόπαπιες κ.α.). Οι μαθητές αυτοί προέρχονται από την περιβαλλοντική ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα “Η πόλη μου κι εγώ” υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλη Σταματόπουλου και την ομάδα δράσης “Πράσινοι Φίλοι” υπό την καθοδήγηση του φιλολόγου κ. Παναγιώτη Βάγια.

Συντονιστές της δράσης ήταν εκπρόσωποι της HELMEPA (Ελληνική Εταιρία Προστασίας Θαλάσσιου  Περιβάλλοντος) και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Ελλάδας, οι οποίοι έδωσαν στα παιδιά κατάλληλο υλικό για να προχωρήσουν στον καθαρισμό της παραλίας.

Στην κοινή δράση συμμετείχαν και εκατό μαθητές με τους καθηγητές τους από το 3ο Λύκειο Κορίνθου και όλοι μαζί συνεργάστηκαν για τον καθαρισμό της Αλυκής.

Στις ομιλίες τους οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενεργούς παρουσίας των νέων στα περιβαλλοντικά προβλήματα, ανέδειξαν τη σημασία του υδροβιότοπου της Αλυκής και μαζί με τα παιδιά υποσχέθηκαν τη συνέχιση των κοινών δράσεών τους.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr