background img
banner
banner

Οι τελευταίες «πινελιές» στην αρχιτεκτονική μελέτη για την ανάπλαση

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

Κρίσιμο αναμένεται το επόμενο διάστημα για το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αιγίου, δεδομένου ότι σε δέκα ημέρες βγαίνει στον… αέρα η πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων, με τον δήμο να… πατάει γκάζι ώστε να προλάβει την κατάθεση φακέλου για ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγίου για το θέμα, με την συμμετοχή του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου, της αντιδημάρχου Έργων Βάσως Ψυχράμη και της υπεύθυνης του Γραφείου Αρχιτεκτονικών και Πολεοδομικών μελετών που έχει αναλάβει την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου, Χρύσας Διονυσοπούλου. Επίσης, από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, συμμετείχαν ο διευθυντής Ανδρέας Τσιγκρής και ο Βασίλης Δρύλλης.

Παράδοση της μελέτης εντός των προθεσμιών

Στην σύσκεψη έγινε παρουσίαση των σχεδίων στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονείται, ενώ, όπως επισήμανε στo Protionline.gr  η κ. Ψυχράμη, ερωτηθείσα σχετικά, έγιναν ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχέδιο και συζητήθηκαν κάποιες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα, το πράσινο και οι δεντροστοιχίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου, η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί στον δήμο, σε διάστημα το αργότερο ενός μήνα. ΄΄Βρισκόμαστε εν αναμονή της έναρξης του δεύτερου κύκλου του προγράμματος αστικών αναπλάσεων και πρόκειται να καταθέσουμε πρόταση ούτως ώστε να τύχουμε χρηματοδότησης΄΄, επισήμανε η αντιδήμαρχος Έργων, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι προτίθεται να συναντήσει και τοπικούς φορείς για το θέμα.

Κατασκευή που να εξυπηρετεί και μελλοντικές πεζοδρομήσεις

Η κ. Ψυχράμη μιλά για μία άλλη εικόνα του κέντρου, που θα περιλαμβάνει την Κλ. Οικονόμου μέχρι Αιγιαλέως, Μητροπόλεως μέχρι Σολωμού, με αιχμή του δόρατος την πλατεία Αγίας Λαύρας και πεζοδρόμηση των δύο δρόμων στο πάνω και κάτω μέρος της. ΄΄Μιλάμε για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο΄΄, επισήμανε η αντιδήμαρχος, κάνοντας ακόμη γνωστό πως τόσο η ανάπλαση της οδού Μητροπόλεως στο υπόλοιπο τμήμα της όσο και της Κλ. Οικονόμου, θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε εάν μελλοντικά υπάρξει απόφαση για πεζοδρόμηση, να πληροί τις προϋποθέσεις γι’ αυτό.
Υπενθυμίζεται ότι από πλευράς δήμου έχει εγκριθεί και η επικαιροποιημένη μελέτη κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης η οποία «ανοίγει τον δρόμο» για την συνέχιση της ανάπλασης. Άλλωστε, η μελέτη περιλαμβάνει πολλές παρεμβάσεις που αλλάζουν την εικόνα του κέντρου της πόλης με σαφή προσανατολισμό στις πεζοδρομήσεις, στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων.

Απ. Κατσιφάρας: ΄΄Θα αναμένουμε την πρόταση του δήμου Αιγιαλείας΄΄

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr  για το πότε αναμένεται να ανοίξει η δεύτερη φάση του προγράμματος Αστικών Αναπλάσεων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, διαβεβαίωσε πως θα γίνει σε δέκα ημέρες το πολύ, ενώ σχετικά με το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας για χρηματοδότηση, τόνισε πως ο δήμος καλείται στο πλαίσιο αυτό να καταθέσει μία ολοκληρωμένη πρόταση η οποία θα εξεταστεί, ευελπιστώντας να πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης του έργου.
Βάσει της μελέτης, το κόστος του έργου ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο, η μελέτη θα υποβληθεί κατατετμημένη σε τρία κομμάτια, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητας απόρριψης του αιτήματος εξ ολοκλήρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr