background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκαν οι εσπερινές ομιλίες της Ιεράς Μητροπόλεως

ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Άλλος ένας κύκλος κυριακάτικων εσπερινών ομιλιών ολοκληρώθηκε κι αυτή τη χρονιά, με την τελευταία να πραγματοποιείται προχθές στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όπου ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Η λειτουργική δομή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και το πνευματικό μήνυμά της».

Ο π. Γεώργιος, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη δομή τής συγκεκριμένης περιόδου, σημείωσε πως η Μεγάλη Τεσσαρακοστή προετοιμάζει τους πιστούς, όχι μόνο για να τιμήσουν, αλλά και να εισέλθουν στα Άγια Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι το «εργαστήρι», όπου ο χαρακτήρας του πιστού ανυψώνεται και εδραιώνεται πνευματικά, όπου η ζωή του επιστρέφει και αφιερώνεται ξανά στη διδασκαλία και τα ιδεώδη του Ευαγγελίου, όπου η νηστεία και η προσευχή κορυφώνονται με τη βαθιά πεποίθηση της ζωής, όπου η απάθεια και η αδιαφορία μετατρέπονται σε έντονες δραστηριότητες πίστης και καλών έργων. Και ο αξιόλογος ομιλητής κατέληξε ως εξής: «Η περίοδος του Τριωδίου, εις πείσμα των καιρών και της διευρυμένης πτώσης ανθρώπου και κοινωνίας, προσφέρει και θα προσφέρει μέχρι το τέλος της Ιστορίας δυνατότητες επιστροφής στον Πατέρα – Θεό και ένωσης μαζί Του, μέσω της άσκησης, των Μυστηρίων (Εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία) και της λατρείας. Χωρίς να γίνει ο άνθρωπος ΄΄τέκνον Θεού΄΄, δεν μπορεί να δει και τον συνάνθρωπο ως αδελφό του».

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, χαρακτηρίζοντας τον π. Γεώργιο ως μία… πηγή πνευματικής εμπειρίας. «Δεν ομιλεί ως πανεπιστημιακός διδάσκαλος, ομιλεί μέσα από την καρδιά του. Και όταν βρίσκομαι μπροστά σε έναν τέτοιο άνθρωπο, θεωρώ πως είμαι στο… νηπιαγωγείο του Χριστού!», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr