background img
banner
banner

«Όχι» της Δημοτικής Κοινότητας στο κόψιμο του πλατάνου στο σιντριβάνι

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΑΒΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορηματικά «όχι» στο κόψιμο δέντρου στην «καρδιά» του Αιγίου, είπε ομόφωνα το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου που συνεδρίασε προχθές το μεσημέρι, εξετάζοντας σχετική εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος Πρασίνου του δήμου Αιγιαλείας. Πρόκειται για τον πλάτανο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου, Ερμού και Μητροπόλεως που παρουσιάζει φθορά από τον χρόνο, ωστόσο κρίθηκε ότι πρέπει να διατηρηθεί με κάθε τρόπο.
Στην εισήγηση του αρμοδίου Τμήματος, αναφέρεται η υπερέκταση των κλαδιών που δημιουργεί προβλήματα αλλά και των ριζών στο οδόστρωμα, ωστόσο όλα τα μέλη του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας εκτίμησαν πως το δέντρο αυτό πρέπει να παραμένει στο κεντρικότατο αυτό σημείο της αγοράς, προτείνοντας στο Τμήμα Πρασίνου να μεριμνήσει για το κλάδεμα, την στήριξη και ό,τι άλλο κρίνουν οι αρμόδιοι ότι χρειάζεται για να διατηρηθεί.

Να γίνει έλεγχος στην περίφραξη του ετοιμόρροπου της Ερμού

Επιπλέον, το Σώμα αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στην περίφραξη και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί γύρω από το ετοιμόρροπο κτίριο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ερμού και Κολοκοτρώνη, για λόγους ασφαλείας. Εκτός ημερησίας διάταξης, το Συμβούλιο συζήτησε και πήρε απόφαση για την τοποθέτηση δύο φωτιστικών στύλων στον αύλειο χώρο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. καθώς και μίας κολώνας της ΔΕΗ στον Άγιο Λεόντιο.

Τέλος, ομόφωνες αποφάσεις ελήφθησαν για την καταπολέμηση του δάκου για το έτος 2018 και την χορήγηση τριών θέσεων στάθμευσης σε συγκεκριμένες θέσεις των οδών Δεσποτοπούλου, Στράτωνος και Αιγιαλέως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr