background img
banner
banner

Παρέμβαση Φωτήλα για την Παλαιά Εθνική Οδό

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν/Δ ΑΧΑΪΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ 

Στην χειρότερη κατάσταση από όταν ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος είναι η Παλαιά Εθνική Οδός επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας.

Ο δρόμος είναι γεμάτος τεράστιες λακούβες – γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ειδικά την περίοδο των βροχοπτώσεων ο δρόμος μετατρέπεται σε πραγματικό ναρκοπέδιο για τους οδηγούς και κυρίως εκείνους των δίκυκλων. Επιπλέον, σε πολλά σημεία έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά που έχουν φράξει κεντρικούς αγωγούς με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμυρών στις τοπικές κοινότητες. Τέλος, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι εξαιτίας του κόστους των διοδίων της Ολυμπίας οδού ο φόρτος της Π.Ε.Ο. έχει αυξηθεί σημαντικά. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση – ανακατασκευή της ΠΕΟ στην περιοχή της Αιγιάλειας και εάν θα υπάρξουν έστω και κάποια προσωρινά μέτρα για την προστασία των οδηγών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Ακόμα και σήμερα στην Ολυμπία οδό πραγματοποιούνται σειρά μικρότερων έργων, τα οποία δυσκολεύουν και περιορίζουν σημαντικά την κινητικότητα των αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να προκαλούν δυσφορία στους οδηγούς. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του υπερκόμβου του Ρίου φέρνουν κάποια αισιοδοξία – αν και αρχικά προβλεπόταν το έργο να έχει δοθεί στην κυκλοφορία από το 2017.

Ταυτόχρονα, πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αναδεικνύουν την κακή κατάσταση που επικρατεί στην παλιά εθνική οδό (Π.Ε.Ο). Το οδόστρωμα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση από τότε που ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος και έχουν σχηματιστεί τεράστιες λακκούβες – γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Ειδικά την περίοδο των βροχοπτώσεων ο δρόμος μετατρέπεται σε πραγματικό ναρκοπέδιο για τους οδηγούς και κυρίως εκείνους των δίκυκλων. Η Π.Ε.Ο. επιβαρύνθηκε σημαντικά από τα φορτηγά των κατασκευαστικών εταιρειών της Ολυμπίας οδού που τον χρησιμοποίησαν συστηματικά. Επιπλέον, σε πολλά σημεία έχουν συγκεντρωθεί φερτά υλικά που έχουν φράξει κεντρικούς αγωγούς με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμυρών στις τοπικές κοινότητες.

Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι εξαιτίας του κόστους των διοδίων της Ολυμπίας οδού ο φόρτος της Π.Ε.Ο. έχει αυξηθεί σημαντικά.

Επειδή η Π.Ε.Ο. ακόμα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Αιγιάλειας κυρίως για τις μεταφορές τους

Επειδή δεν πρέπει να θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια

Επειδή η ανακατασκευή του δρόμου πρέπει να είναι δεδομένη ακόμη και ως αντίβαρο στο υψηλό κόστος των παράπλευρων διοδίων της Ολυμπίας οδού

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σκοπεύετε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση – ανακατασκευή της Παλαιάς Εθνικής Οδού στην περιοχή της Αιγιάλειας; Αν ναι, ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα;
  2. Θα πάρετε μέτρα έστω και προσωρινά για την προστασία των οδηγών που κινούνται στην Π.Ε.Ο; Αν ναι, ποια θα είναι αυτά;

Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr