background img
banner
banner

Πρόκληση Ερντογάν: Αγκυρα-Σκόπια είναι μαζί, αδέλφια μας οι «Μακεδόνες»

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

Την υποστήριξή του στα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα για το ζήτημα του ονόματος εξέφρασε με προκλητικό τρόπο ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτό μια ημέρα μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά και εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στην Άγκυρα.

Μιλώντας σε Σύνοδο Βαλκάνιων μεταναστών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν, προκαλώντας για μία φορά την ελληνική πλευρά, σημείωσε πως «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της “Μακεδονίας” (σ.σ. Σκόπια) στο συγκεκριμένο ζήτημα, απλώς επειδή η Ελλάδα δεν έχει δίκιο σε αυτή την περίπτωση και είναι λάθος» σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, TV NOVA.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Ελλάδα μπλοκάρει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την αλλαγή του ονόματός των Σκοπίων. «Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Μακεδονίας είναι αδελφικοί» τόνισε ο τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας πως «Άγκυρα και Σκόπια δεν έχουν καμία διαφορά και δεν πρόκειται να αφήσουμε τους αδελφούς μας Μακεδόνες μόνους. Θα είμαστε πάντα μαζί τους».

Σύμφωνα μάλιστα με σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, ο Ζάεφ θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία, αλλά και τον τούρκο Πρόεδρο. Επίσης, έχουν οριστεί ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, και τον πρόεδρο της Συνέλευσης της τουρκικής Δημοκρατίας, Ισμαήλ Κάχραμαν.

Πηγή:  iefimerida.gr


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr