background img
banner
banner

«Προποντίς» η ονομασία του Συλλόγου Συνοικισμού!

ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

«Προποντίς», ένα όνομα που μιλά στην ψυχή και το νου του ανθρώπου, ένα όνομα που εγείρει ιστορικές μνήμες και ανάλογα συναισθήματα, έχει τη δύναμη να αφηγείται την ιστορία, να διδάσκει τις νεότερες γενιές, να κρατά ζωντανό το παρελθόν της μικρασιατικής προέλευσης και της τραγικότητας που μετετράπη σε πολιτισμό. Με το νέο όνομα Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ, ύστερα από τροποποίηση καταστατικού 40 χρόνια μετά την ίδρυση του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Νέων Προαστείου Αιγίου Ο ΑΙΓΙΕΥΣ και 90 χρόνια μετά την ίδρυση του πρώτου σωματείου των προσφύγων με την επωνυμία ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ, ο ιστορικός σύλλογος του Συνοικισμού θέτει νέους στόχους και νέο όραμα!

Στο επίκεντρο των στόχων του συλλόγου τίθεται πλέον με έμφαση η διατήρηση της ιστορικής μνήμης των πρώτων κατοίκων της περιοχής του Συνοικισμού Αιγίου, προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής με κάθε τρόπο όπως συλλογές, αρχεία, καταγραφή λαογραφικών στοιχείων, παραδόσεων, εθίμων, εκδηλώσεις μνήμης κ.λπ. Επίσης, η ιδιότητα μέλους του συλλόγου διευρύνεται καθώς η Προποντίς απευθύνεται όχι μόνο σε όσους γεννήθηκαν, κατοικούν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού, αλλά και όσους φέρουν καταγωγή από τους εν Αιγίω πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Στις 4 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Προποντίς πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου. Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Πρόεδρος : Ελένη Καβούνη, Αντιπρόεδρος : Χρήστος Μαστροκυριάκος, Γ. Γραμματέας : Λυγερή Καζαμαριώτη, Αναπληρωτής Γραμματέας: Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Ταμίας: Βασιλική Μαστροκυριάκου, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μαρία Καβούνη, Μέλος: Γιώργος Προδρομάκης.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr