background img
banner
banner

“Στην Υγεία, η μόνη ανάπτυξη είναι των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων”

ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η Ε.Ι.Ν.Α. ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ… «ΦΙΕΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Ως προκλητικές για το λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής χαρακτηρίζει τις υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια, παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, που ακούστηκαν στο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

΄΄Για ποια ανάπτυξη κάνουν λόγο όταν οι εργαζόμενοι είναι γονατισμένοι, η νεολαία ξεριζωμένη, η χώρα πλήρως υποδουλωμένη, ο εθνικός πλούτος δεσμευμένος για 99 χρόνια προς εκποίηση; Για ποια περιφερειακή ανάπτυξη έρχονται να μιλήσουν όταν η περιφέρειά μας είναι απ’ τις πρώτες σε ποσοστά ανεργίας και φτώχειας σε ολόκληρη την Ευρώπη; Για ποια ανάπτυξη μιλάνε όταν η Παιδεία, η Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια ξηλώνονται συστηματικά, θεωρούνται περιττό κρατικό έξοδο που πρέπει να μπει στη μέγγενη των πρωτογενών πλεονασμάτων της τάξης του 3,5%΄΄, είναι τα ερωτήματα που θέτει η ΕΙΝΑ.
Για τον τομέα της Υγείας, επισημαίνει: ΄΄Η μόνη ανάπτυξη που υπάρχει είναι αυτή των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, που σε περίοδο κρίσης αυξάνουν την κερδοφορία τους εις βάρος της Υγείας του λαού μας, με τη συνειδητή υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τις Μνημονιακές κυβερνήσεις. Ανάπτυξη επίσης της ιατρικής μετανάστευσης με τις χιλιάδες νέων επιστημόνων να έχουν φύγει στο εξωτερικό προς αναζήτηση καλύτερης μοίρας. Ανάπτυξη της υποβάθμισης και υπολειτουργίας των νοσοκομείων της περιφέρειάς μας, των οποίων οι προϋπολογισμοί εξαντλούνται πολλούς μήνες νωρίτερα κάθε χρόνο. Ανάπτυξη των κενών οργανικών θέσεων στο ΕΣΥ που σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΟΕΝΓΕ ανέρχονται σε 7000 πανελλαδικά. Την ίδια ώρα που εξαγγέλλουν προσλήψεις με ΕΣΠΑ και «χτίζουν» πρωτοβάθμια υγεία με συμβάσεις αναξιοπρέπειας, 500 επικουρικοί συνάδελφοι απολύονται από μέρα σε μέρα, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτα κενά στα δημόσια νοσοκομεία. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «νίπτει τας χείρας της» και την ίδια στιγμή διοργανώνει φιέστες ανάπτυξης΄΄.

Παράλληλα, το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών της Αχαΐας κάνει γνωστή την παρουσία του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στην Πάτρα, τονίζοντας: ΄΄Η Ε.Ι.Ν.Α δε θα βρίσκεται με τους φορείς αυτής της πολιτικής να συμβάλλει στη φιέστα της Κυβέρνησης. Η ΕΙΝΑ συμμετέχει στην κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους φορείς και τα σωματεία, ενάντια στην κυβερνητική υποκρισία και τις πολιτικές γονατίσματος του λαού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr