background img
banner
banner

Τρία καρναβάλια και πληθώρα κεφάτων εκδηλώσεων!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σε μία απέραντη… καρναβαλούπολη πρόκειται να μετατραπεί η Αιγιάλεια το Σαββατοκύριακο… Ούτε ένα, ούτε δύο, τρία καρναβάλια και πολλές αποκριάτικες εκδηλώσεις θα προσφέρουν ατελείωτες ώρες χαράς και διασκέδασης. Ο… χάρτης της Αποκριάς, περιλαμβάνει το αναβληθέν Παιδικό Καρναβάλι του Αιγίου το πρωί της Κυριακής, τα δύο καρναβάλια το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε Διακοπτό και Αιγείρα, αλλά και τις πρωτότυπες κεφάτες εκδηλώσεις της Ακράτας. Προτάσεις για όλα τα γούστα που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο…

Νυχτερινή ποδαράτη θα «οργώσει» το Αίγιο

Αύριο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, «ζωντανεύει» και στο Αίγιο μία αγαπημένη για πολλούς συνήθεια. Πρόκειται για την «νυχτερινή ποδαράτη» παρέλαση που θα… βγάλει τα άρματα στον δρόμο, καλώντας όποιον επιθυμεί να ακολουθήσει την κεφάτη πορεία τους. Στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η εκκίνηση από την οδό Κορίνθου, στο ύψος του αρτοποιείου «Κουτρόπουλος». Η διαδρομή που θα καλύψουν χορεύοντας άρματα, καρναβαλιστές, περαστικοί, μασκαρεμένοι και μη, περνά από την οδό Κανελλοπούλου, διασχίζει την Ταξιαρχών, πηγαίνει στην Τρίγωνη Πλατεία και από την Κλεομένους Οικονόμου, φτάνει στην Μητροπόλεως, ξεσηκώνει τον κόσμο και τον καλεί να ακολουθήσει στην Σολωμού, τη Ρήγα Φεραίου, ξανά την Κλεομένους Οικονόμου και μέσω της Τεμπελόραχης, φτάνει στην παραλία για να ενσωματωθεί με τον κόσμο που διασκεδάζει στα καταστήματα! Τα άρματα παρατάσσονται στην προβλήτα του φάρου, αφήνοντας… εκτεθειμένο τον βασιλιά καρνάβαλο στην άκρη. Ίσως γιατί όλα προμηνύουν τι πρόκειται να του συμβεί…

Το πιο χαρούμενο «Παιδικό Καρναβάλι»

Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, από την πλατεία Αγ. Λαύρας ξεκινά το… καραβάνι της χαράς. Τα παιδιά της Αιγιάλειας, είτε συνοδευόμενα από τους γονείς τους είτε μόνα τους τα μεγαλύτερα, θα παρελάσουν χορεύοντας στους τρελούς ρυθμούς τής αποκριάς, στην Κλ. Οικονόμου και την οδό Μητροπόλεως. Ανάμεσά τους και τέσσερα ευφάνταστα άρματα, ο βασιλιάς καρνάβαλος, το «τρένο», το σατυρικό «Ούτε τσίπας» και οι «μάσκες». Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν είναι 23 και οι συμμετοχές αναμένεται να σπάσουν το περσινό ρεκόρ των 2.000 καρναβαλιστών!
Τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος, είναι τα ακόλουθα:

ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.- «Μικροί επιστήμονες», «Παραμυθούπολη»- «Σκιάχτρα παρδαλά με σπόρους από παλιά», 3ο Νηπιαγωγείο- «Φρικαντελίσιους σκουπίσματα», 1ο Δημοτικό – «Σκεπτόμενοι παίκτες, όχι πιόνια;», 2ο Δημοτικό – «Τα παιδιά των λουλουδιών», 3ο Δημοτικό και 4ο Νηπιαγωγείο – «Τρένο έρχεται στο Αίγιο;», 4ο Δημοτικό – «Τρελομαγειρέματα», 5ο Δημοτικό – «Κάποιος να μας ξυπνήσει», 6ο Δημοτικό και 11ο Νηπιαγωγείο –«Οι μάγοι μετρούν τα άστρα», 7ο Δημοτικό και 8ο Νηπιαγωγείο -«Τσούχτρες», 9ο Δημοτικό και 1ο Νηπιαγωγείο – «High Score», 10ο Δημοτικό, 5ο και 6ο Νηπιαγωγείο – «Αγαπώ τη ζωή… οδηγώ με προσοχή», Δημοτικό Κουλούρας – «Τα minions της Κουλούρας», Δημοτικό Σχολείο Ελίκης –«Κορινθιακή τσούχτρα», Δημοτικό Σελιανιτίκων – «Κουρείον ο Αλέξης, δωρεάν κουρέματα μισθών, επιδομάτων και συντάξεων», Δημοτικό Αβύθου – «Μπάχαλο στο δρόμο», 1ο Γυμνάσιο – «Colour day», 2ο Γυμνάσιο – «Eighties teen», 3ο Γυμνάσιο – «Harley Quinn and Joker», ΕΠΑΛ – «Τα μαστόρια του ΕΠΑΛ», Σχολή Χορού «Ελεύθερη Έκφραση» Μαργιάννα Καρασαββίδου – «Πολύχρωμες καρδιές», Φιλαθλητική Λέσχη – «Τρελές ισορροπίες», ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. – «Μικροί επιστήμονες», Σχολή Χορού Λαπαναΐτης Γεώργιος «Μαριονέτες».
Η νεολαία της Αιγιάλειας θα πλημμυρίσει τους δρόμους του Αιγίου και τίποτα δεν θα μπορέσει να σταματήσει την όρεξη για διασκέδαση. Η καρναβαλική πομπή θα καταλήξει στα Υψηλά Αλώνια, εκεί όπου αναμένονται χορευτικές επιδείξεις και βέβαια η απονομή των αναμνηστικών συμμετοχής σε όλα τα γκρουπ.

Καύση καρνάβαλου μετά… μουσικής

Μεθαύριο, Κυριακή18 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, μία συναυλία με ζωντανή μουσική από νεανικό σχήμα, αναμένεται να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ώρα έναρξης 7.00μ.μ. Περίπου στις 9.00 το βράδυ, τα φώτα θα χαμηλώσουν και όλοι θα στραφούν προς την βόρεια πλευρά της πλατείας. Εκείνη την στιγμή θα ξεκινήσει η καύση του καρνάβαλου στον φάρο, ένα θέαμα φαντασμαγορικό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Ούτε αυτούς που θα βρίσκονται στα Ψηλά Αλώνια ούτε κι εκείνους που θα επιλέξουν την παραλία για το να το ζήσουν από κοντά!

Έρχεται το πιο κεφάτο Αιγειράτικο Καρναβάλι

Και τι δεν περιλαμβάνουν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αιγείρα, στο πλαίσιο των 20 χρόνων του Αιγειράτικου Καρναβαλιού… Παιχνίδια, δρώμενα, έκθεση, διαγωνισμούς, μουσική και βέβαια πολύ χορό, που θα ξετρελάνουν ντόπιους και επισκέπτες. Ευρηματικά, επίκαιρα και αστεία είναι και τα θέματα των γκρουπ που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου στις 16: 00 !

Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, που φροντίζει να απασχολεί με ωραίες δράσεις τους συμμετέχοντες. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η έναρξη του Αιγειράτικου Καρναβαλιού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, αλλά και η συνέχεια, με πάρτι, διαγωνισμούς, παιχνίδια, κουίζ, σκιτσογραφία, διαγωνισμό τραγουδιού και πολλά άλλα. Για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί: Διαγωνισμός αμφίεσης, αρμάτων, παρέλαση αρμάτων, κάψιμο Καρνάβαλου. Τα γκρουπ που συμμετέχουν στην κυριακάτικη παρέλαση στις 18 Φεβρουαρίου, είναι: 1)Τσούχτρες και δύτες, 2)Φantasticon, 3)Lalaloupsy, 4)Hangover horror stories, 5)Vikings, 6)Kings of mykonos. Πληροφορίες για τα γκρουπ και τις στολές τους, στο καρναβαλικό στέκι του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Αιγείρα.

Η Ακράτα θα μεταμορφωθεί σε ένα μικρό καρναβαλικό χωριό!

Μία ολοήμερη αποκριάτικη γιορτή που αναμένεται να ξετρελάνει ντόπιους και επισκέπτες, προγραμματίζει για την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου η Τοπική Κοινότητα Ακράτας. Στην πλατεία της Ακράτας, στις 11.30 το πρωί, ξεκινά το μεγάλο υπαίθριο πάρτι για μικρούς και μεγάλους που θα μετατρέψει το κέντρο της Ακράτας σε ένα μικρό καρναβαλικό χωριό! Χοροί και δρώμενα από την παραδοσιακή αποκριά, έρχονται να μπλέξουν με τον σύγχρονο τρόπο διασκέδασης, την στιγμή που οι παριστάμενοι θα δέχονται τα νόστιμα κεράσματα από τα καταστήματα της πλατείας, για να γίνουν όλοι μαζί, μία κεφάτη παρέα! Το πάρτι ξεκινά με face painting για τους μικρούς φίλους που θα χαρούν την συντροφιά του ξυλοπόδαρου ακροβάτη που θα εντυπωσιάσει. Επίσης, η γιορτή θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς με παζλ, ζωγραφική, γρίφους για παιδιά και μεγάλους.
Περίπου στη 1.30 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό γαϊτανάκι από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και ομάδα μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στη συνέχεια, από ομάδα ενηλίκων, θα παρουσιαστεί ένα παραδοσιακό χορευτικό της αποκριάς με δρώμενα που θα εντυπωσιάσουν. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την Τοπική Κοινότητα σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Ξεφάντωμα με δώδεκα γκρουπ στο Καρναβάλι Διακοπτού!

Σε φουλ ρυθμούς αποκριάς βρίσκεται και το Διακοπτό, η καρναβαλική ομάδα του οποίου εργάζεται πυρετωδώς για το τρελό ξεφάντωμα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Το καρναβάλι του Διακοπτού είναι πλέον θεσμός. Θέλοντας, για μία ακόμη χρονιά να ξεφύγουν λίγο από τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής και να ζήσουν ένα όνειρο, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές στέλνουν το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τη δημιουργικότητά τους, τη φαντασία τους και την ανάγκη να χαμογελάσουν. Με κέφι, ζωντάνια, χαρά και τρέλα, ξεκίνησαν ήδη οι εκδηλώσεις! Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στο Centro Cafe- bar έλαβε χώρα το Αποκριάτικο Πάρτι Μασκέ που διοργάνωσε η Καρναβαλική επιτροπή. Το Σαββατο 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση. Η εκκίνηση των καρναβαλιστών θα γίνει στις 5.30μ.μ. από το 5Χ5 στο Διακοπτό. Δύο ομάδες καρναβαλιστών, η μία με ποδήλατα και η δεύτερη ποδαράτη, θέλοντας να ξεσηκώσουν και να παρασύρουν μαζί τους τον κόσμο, θα καλύψουν όλους τους δρόμους του Διακοπτού και θα καταλήξουν στο κέντρο, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού. Εκεί θα έχει στηθεί ένα υπαίθριο γλέντι με χορευτικά, μουσική, κρασί και χειροποίητα εδέσματα από εθελόντριες του Διακοπτού που θα περιμένει τους καρναβαλιστές και όλο τον κόσμο. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 4.00μ.μ. θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση από το βενζινάδικο του Δ. Λίβα και θα καταλήξει στο κέντρο του Διακοπτού, εκεί όπου αναμένονται χορευτικές επιδείξεις, γαϊτανάκι, απονομή αναμνηστικών και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στη συνέχεια, στις 6.45μ.μ., η καρναβαλική πομπή με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο και ακόλουθο τον Καρναβαλάκο, θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι Διακοπτού, όπου εκεί θα γίνει η καύση του Καρναβαλάκου και η ρίψη θεαματικών βεγγαλικών.

Τα γκρουπ που θα συμμετάσχουν στο Καρναβάλι Διακοπτού, είναι: 1).Βασιλιάς Καρνάβαλος, 2). Βασίλισσα, 3).Ανάμεικτο Δημ .Σχολείου Διακοπτού, 4).Emogi Συλ. Γον. και Κηδ. Δημ. Σχολ. Διακοπτού, 5).Τσούχτρες Συλλ. Γον.& Κηδ. Δημ. Σχολείου Ελίκης, 6). Ένα τρελό – τρελό σχολείο- Γυμνάσιο Διακοπτού, 7).Ελαιώνας Συλλ. Γον.& Κηδ. Δημ. Σχολ. Ελαιώνα, 8).Los Zaxloritos Πολιτιστικός Συλ. Ζαχλωριτίκων “Ο Ηρακλής”, 9).Ο καθένας… το βιολί του! Πολιτιστικός Συλλ. Διακοπτού “Νέα Πνοή”, 10).Τα παιδιά των λουλουδιών Γιώργος Σπανός, 11).Βγήκαν τα γίδια απ’ το μαντρί Ασπασία Κακκαβά, 11).Καρναβαλάκος.

Άβυθος… σημαίνει «Τσικνομπουρμπούλια»

Κάτι απολαυστικό προετοιμάζεται για την Άβυθο σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, από τις 8.00 το βράδυ και μετά… Τα καθιερωμένα «Τσικνομπουρμπούλια» έρχονται και φέτος με ένα γλέντι ως το πρωί, στην αίθουσα του Χορευτικού Ομίλου Αβύθου «Αχαιοί». Άλλωστε, εδώ και τέσσερα χρόνια, τα «Τσικνομπουρμπούλια» μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην Δυτική Αιγιάλεια, προσελκύοντας πλήθος κόσμου. Τσικνιστοί μεζέδες, ποτά, κρασί, τσίπουρο και μουσική θα προσφερθούν άφθονα σε όσους συμμετάσχουν. Διοργανωτές ο Χορευτικός Όμιλος Αβύθου σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης και άλλους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr