background img
banner
banner

Ανάσταση από Μεγάλη Τρίτη: Πληρώνονται 5.000 επικουρικές συντάξεις

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

Χαράς Ευαγγέλια για μία ακόμα ομάδα συνταξιούχων, καθώς τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου, προγραμματίζεται να πληρωθούν άλλες 5.000 νέες επικουρικές συντάξεις.

Από αυτές, οι 2.272 θα αφορούν σε αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και μετά. Συνεπώς, ειδικά αυτές οι επικουρικές συντάξεις έχουν υπολογιστεί με τη διαδικασία του μαθηματικού τύπου, όπως προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Υπάρχουν όμως και κάτι παραπάνω από 2.700 επικουρικές συντάξεις που θα καταβληθούν την ίδια ημέρα και αφορούν αιτήσεις προ του 2015. Αυτές οι συντάξεις έχουν υπολογιστεί με το «παλαιό» καθεστώς και αφορούν κυρίως ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ και εμποροϋπαλλήλους.

 Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) έχει ακόμα σε εκκρεμότητα σχεδόν 112.000 αιτήσεις για χορήγηση επικουρικής σύνταξης. Εκτιμάται ότι εάν επιτευχθεί ο στόχος να απονέμονται σε μηνιαία βάση έως 8.500 επικουρικές συντάξεις, τότε οι εκκρεμότητες θα πάψουν να υφίστανται σε περίπου ένα έτος από σήμερα, δηλαδή τον Μάρτιο του 2019…
Από τους υπολογισμούς που έχουν γίνει, προκύπτει ότι η μέση επικουρική σύνταξη πια, σύμφωνα με τις αλλαγές που θεσμοθετήθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου κυμαίνεται στα επίπεδα των 150 ευρώ το μήνα. Από το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων, οι 107.000 είναι ληξιπρόθεσμες, δηλαδή βρίσκονται σε αναμονή χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών. Οι περισσότερες αιτήσεις, περίπου 96.200 έχουν υποβληθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, άρα εντάσσονται στο νέο τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων.

Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr