background img
banner
banner

Υπέγραψαν διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Ικανοποίηση και προσδοκίες δημιουργεί στους εργαζόμενους των ΕΑΣ Αιγίου η υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μετά από εννέα χρόνια! Η σύμβαση, που υπεγράφη την περασμένη Παρασκευή 2 Μαρτίου, είναι διετής και διασφαλίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι ευελπιστούν ότι η επόμενη για την περίοδο 2019 – 2020, θα περιλαμβάνει πιο δίκαιο μισθολόγιο.

Στο πλαίσιο της Συλλογικής Σύμβασης προβλέπεται η υπαλληλοποίηση όλου του προσωπικού και διασφαλίζονται οι αποζημιώσεις, με μία σειρά από επιδόματα με κυρίαρχο το ανθυγιεινό, η καταβολή του οποίου είχε διακοπεί από το 2013. Επιστρέφουν ακόμη, σχολικά επιδόματα, ΑΜΕΑ κ.ά. με αναδρομική ισχύ από το 2017. Επιπλέον, προβλέπονται και παροχές όπως η μεταφορά εργαζομένων, γονικές άδειες, αλλά και τα μέσα προστασίας και το γάλα που είχαν κοπεί από το 2010. ΄΄Από το 2010 και μετά τα πάντα βρίσκονταν στον… αέρα΄΄, επισήμανε στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου Χρήστος Πανουτσακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση των συναδέλφων του για την ΣΣΕ για την οποία «πάλευαν» εδώ και χρόνια.

΄΄Οι 500 εργαζόμενοι των ΕΑΣ(ΕΒΟ-ΠΥΚΑΛ) με τα έξι σωματεία Αιγίου, Υμηττού, Λαυρίου, Μάνδρας, Ελευσίνας και Κεντρικών, των πέντε εργοστασίων, αρχίζουν να ελπίζουν μετά την διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2017-2018 με την διοίκηση Ροΐδη – Βασιλείου. Παράλληλα, αισθανόμαστε δικαιωμένοι με την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος και την υπαλληλική αποζημίωση΄΄, επισήμανε ο κ. Πανουτσακόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Με δεδομένη την πολιτική βούληση, πρέπει να συνεχίσουμε με τον νέο υπουργό την προσπάθεια για την επόμενη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2019-2020 με δικαιότερο μισθολόγιο΄΄.

Προσδοκούν σε ένα πιο δίκαιο μισθολόγιο

Σημειώνεται ότι με βάση το μισθολόγιο του Δημοσίου, ακόμη κι ένας εξειδικευμένος τεχνικός «καθηλώνεται» στα 800 και 900 ευρώ μηνιαίως με τα σωματεία να ζητούν μισθολογική διαβάθμιση, κάτι που ευελπιστούν να επιτευχθεί μέσω της επόμενης ΣΣΕ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου αναγνωρίζει το γεγονός ότι καθοριστική ήταν η στάση του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ως προς την υπογραφή της ΣΣΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει αντίστοιχη συνεργασία με τον νέο αναπλ. υπουργό Φώτη Κουβέλη.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr