background img
banner
banner

Άγνωστες πτυχές του Αγώνα

“ΖΩΝΤΑΝΕΨΑΝ” ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Οι “μικροί καπεταναίοι” του 4ου δημοτικού σχολείου Αιγίου, έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου “Απολλων”, “ζωντανεύοντας” τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας.

Οι μαθητές των Δ’ και ΣΤ’ τάξεων του σχολείου, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους Φωτεινής Καρέλη, Διονύση Θεοδωρόπουλου και της θεατρολόγου Ιωάννας Στεφανάτου, κατάφεραν να καθηλώσουν το κοινό, παρουσιάζοντας μέσα από την θεατρική απόδοση της Συνέλευσης, γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Ανδρέας Λόντος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Ασημάκης Φωτήλας κ.α. είχαν την τιμητική τους με τα κορίτσια της ΣΤ’ τάξης να ενσαρκώνουν άριστα τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής.

Η θεατρική παράσταση έκρυβε και μία έκπληξη, αφού το 4ο δημοτικό απέδειξε ότι διαθέτει πολύ καλή χορωδία που συνεπήρε το κοινό υπό την καθοδήγηση του μουσικού Άγγελου Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση ήταν πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού της Δ΄ τάξης του Σχολείου, Φωτεινής Καρέλη που σκοπό είχε να αναδείξει το γεγονός, παρουσιάζοντας και λεπτομέρειες άγνωστες στο ευρύ κοινό για την κορυφαία προεπαναστατική πράξη του 1821, έτσι όπως την παρουσιάζουν οι ιστορικές πηγές.

Μάλιστα, τα κείμενα και τους διαλόγους είχε ετοιμάσει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού, Κωνσταντίνος Οικονόμου, ο οποίος ασχολείται επισταμένα με την μελέτη της Ιστορίας.

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr