background img
banner
banner

Αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για να αγοράζει ο δήμος τα «κόκκινα δάνεια»

ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Σε ενέργειες ώστε να κάνει πράξη την καινοτόμα πρωτοβουλία που έλαβε για να προστατεύσει τους δημότες του που έχουν «κόκκινα» δάνεια, προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας, με τον δήμαρχο να έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα, πραγματοποιώντας τις ανάλογες κινήσεις. Ήδη, έχει σταλεί το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών, απ’ όπου αναμένονται απαντήσεις.

Ως γνωστόν, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ο δήμαρχος σκέφθηκε πως ο δήμος μπορεί να λειτουργεί όπως διάφορα Funds που αγοράζουν σε χαμηλές τιμές τα «κόκκινα δάνεια» δημιουργώντας μία Εταιρεία Ειδικού Σκοπού μέσω της οποίας ο δήμος θα αγοράζει τα «κόκκινα δάνεια» των δημοτών ορίζοντας το χρονικό διάστημα που θα προσέρχονται να τα εξοφλήσουν. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προστασία των δημοτών από τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους λόγω της αδυναμίας τους να εξοφλήσουν τις οφειλές τους και αποτελεί συνέχεια της αδιέξοδης προσπάθειας να εξαιρεθούν από κατασχέσεις όσοι από την Αιγιάλεια έχουν λάβει σεισμοδάνεια και πυροδάνεια, αλλά εξαιτίας της κρίσης που επακολούθησε, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή τους. Λόγω της οικονομικής ευρωστίας του δήμου αυτή την περίοδο, μπορεί να δαπανηθούν μέχρι 400 χιλιάδες ευρώ ώστε να εξαγοραστούν κάποια δάνεια σε τιμές που θα δίνονταν στα Funds.  Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος θα βγάλει από το αδιέξοδο ίσως και 30 πολίτες που θα κινδυνεύσουν να χάσουν το σπίτι  τους , δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν το ακίνητό τους με πολλές και χαμηλές δόσεις από το δήμο στη συνέχεια.

Ο δήμαρχος ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές για το θέμα με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το οποίο, έχει πάρει το «πράσινο φως» εφόσον ο δήμος διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα. Βάσει των πρώτων πρόχειρων προδιαγραφών, οι περιπτώσεις που θέλει να καλύψει ο δήμος είναι μερικές δεκάδες, αφού υπάρχουν στοιχεία για ιδιαίτερες περιπτώσεις αδύναμων δανειοληπτών, που χάνουν ολόκληρες περιουσίες για 17.000 ευρώ πώλησης του δανείου τους!

Μέσω… Αθήνας οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για την Αιγιάλεια

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγόπουλος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αίτημα έχει σταλεί στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αναμένει και την σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να προχωρήσει. Παράλληλα, ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι κανένας συμβολαιογράφος από την Αιγιάλεια δεν έλαβε διαπίστευση για την διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο οι Αιγιαλείς που οφείλουν δεν θα γλιτώσουν από αυτούς, δεδομένου ότι το υπουργείο έχει βρει την φόρμουλα ώστε οι πλειστηριασμοί για τους οφειλέτες της Αιγιάλειας, να πραγματοποιούνται στην Αθήνα…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr