background img
banner
banner

Από τους πρώτους δήμους της χώρας που ανήρτησαν τα όρια οικισμών!

ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Ο δήμος Αιγιαλείας είναι από τους πρώτους στην χώρα που προχώρησε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου στην ανάρτηση των ορίων οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων. Χάρη στην σχετική μέριμνα από την Υπηρεσία Δόμησης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, η διαδικασία ολοκληρώθηκε εγκαίρως και έχει ήδη δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η κύρωση των δασικών χαρτών για την περιοχή.

Τα παραπάνω διευκρινίζει στo Protionline.gr  ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Λεωνίδας Καράμπελας, τονίζοντας πως δεν ισχύουν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν και εσφαλμένα θέλουν τον δήμο Αιγιαλείας να περιλαμβάνεται στους 173 δήμους της χώρας, οι οποίοι δεν έχουν αναρτήσει ακόμα τα όρια των οικισμών και οικιστικών πυκνώσεων. Αντιθέτως, ο κ. Καράμπελας ξεκαθαρίζει πως αυτή η υποχρέωση εκπληρώθηκε το 2017 και έχουν εξυπηρετηθεί τα δικαιώματα των πολιτών. Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας κάνει γνωστό το ΦΕΚ Τεύχος Δ’ 456/29.12.2017 που έγινε η κύρωση των δασικών χαρτών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4519/2018 (άρθρο 24, παράγραφος 1) έδωσε μια τελευταία παράταση σε 173 δήμους, που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους, έως τις 15 Μαΐου. Αυτή η υποχρέωση έπρεπε να είχε καλυφθεί έως το τέλος του 2017, για να μην υφίστανται άσκοπη ταλαιπωρία οι πολίτες κατά τη διαδικασία των αντιρρήσεων, αλλά λίγοι ΟΤΑ είχαν καλύψει αυτή την υποχρέωση. Μεταξύ αυτών πάντως, δεν είναι ο δήμος Αιγιαλείας…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr