background img
banner
banner

«Απόσχιση ή τώρα ή ποτέ»…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ  ΤΗΣ  ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το αίτημα της απόσχισης της Ανατολικής Αιγιάλειας και της δημιουργίας ξεχωριστού δήμου, επανέρχεται δυναμικά, με αφορμή πλέον και την κόντρα… διαρκείας της δημοτικής αρχής με κατοίκους της Αιγείρας για την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Μάλιστα, η Ανεξάρτητη Ανοιχτή Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας, που συμπαραστέκεται στην κινητοποίηση των πολιτών της Αιγείρας, επιδιώκει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη.

Με νέα ανακοίνωση που υπογράφουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης, Αποστόλης Φώτης (Ακράτα), Καλύβας Οδυσσέας (Κράθιο), Νικολάου Κώστας (Ποροβίτσα), Οικονόμου Κώστας (Διακοπτό) και Ψαρράκος Γιάννης (Αιγείρα), εκφράζουν την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή τους, γνωστοποιώντας την συμμετοχή τους ΄΄με κάθε τρόπο στην κινητοποίηση των συμπολιτών μας ενάντια στο έγκλημα που συντελείται χρόνια τώρα στο ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, προσθέτοντας: ΄΄Πρόκειται για μία παρανομία που εντάσσεται στο γενικότερα άδικο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη που, για προδιαγεγραμμένους λόγους, μας παρέδωσε διοικητικά στο Αίγιο, παρακάμπτοντας, λίγο πριν την ψήφισή του, το προσχέδιό του που προέβλεπε τη δημιουργία Δήμου Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρας – Ακράτας – Διακοπτού)΄΄.

Με επιχειρήματα στον υπουργό

΄΄Έρχονται στη μνήμη μας οι μέρες του Απρίλη και του Μάη του 2010 που ήμασταν πάλι στους δρόμους και στη Βουλή. Τότε που οι ανακοινώσεις, τα πανό αλλά και τα υπομνήματα της κίνησής μας στους αρμόδιους ανέφεραν προφητικά: «Δε θα μας φορτώσετε τα σκουπίδια και τα χρέη του Αιγίου». Αυτά άλλωστε τα προβλήματα είναι κι αυτά που αναπτύσσουμε στις συναντήσεις μας με τους εκάστοτε υπουργούς Εσωτερικών με σκοπό την απόσχιση του δήμου μας από τον τεράστιο και αδιοίκητο δήμο Αιγιάλειας΄΄, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της Κίνησης, τονίζοντας πως αυτά θα είναι και τα κύρια επιχειρήματά τους στη νέα συνάντηση που δρομολογούν με τον νυν υπουργό Εσωτερικών, ενόψει της επικείμενης αναθεώρησης του Καλλικράτη.

Καταλήγοντας, επισημαίνουν: ΄΄Συμπολίτισσες και συμπολίτες, κάθε προβληματισμός και δράση υπέρ του τόπου, μας ενδυναμώνει και επιταχύνει τις διαδικασίες που όλοι προσδοκούμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη διαφύλαξη της υγείας των παιδιών μας και τη δική μας. Προχωράμε όλοι μαζί για την απαλλαγή μας από τα δεινά που μας φόρτωσαν. Όλοι μαζί μπορούμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr