background img
banner
banner

Έλεγαν ότι ήταν γιατροί ή δικηγόροι και έπαιρναν λάδι και κρέας

30 ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΛΑΔΙ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 

Σε Αιγείρα, Αίγιο, Σαγέικα και σε πολλές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας είχε χτυπήσει από τη Δυτική Ελλάδα, η ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο πλαίσιο μεθοδικών ερευνών, εξιχνιάσθηκαν από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας συνολικά (31) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων.

Ειδικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διαπράξει ακόμη (22) περιπτώσεις απάτης, με την ίδια μεθοδολογία, σε βάρος εμπόρων και κρεοπωλών, σε περιοχές της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Μαγνησίας.

Πώς δρούσαν

Για να αποσπάσουν κρέας λάδι και άλλα προϊόντα προσέγγιζαν τα θύματά τους με άλλη ιδιότητα από την πραγματική. Συνήθως έλεγαν ψευδώς ότι ήταν γιατροί, ιατροδικαστές και δικηγόροι, επικαλούμενοι ονόματα υπαρκτών προσώπων πολλές φορές.

Τους παρήγγειλλαν κάθε φορά μεγάλες ποσότητες προϊόντων και λίγο πριν την παράδοσή τους, αυτός που είχε μιλήσει με τους λαδέμπορες ή κρεατέμπορες επικαλείτο έκτακτη επαγγελματική υποχρέωση και τους παρέπεμπε σε άλλο άτομο για την παραλαβή, υποσχόμενοι ότι θα τους κατέβαλε κάποια στιγμή τα χρήματα.

Τα οποία βεβαίως δεν έστελναν ποτέ.

Οι περιπτώσεις στην Αχαΐα

Από την Αιγείρα πήραν 15 τενεκέδες λάδι

Από το Αίγιο επίσης 15 τενεκέδες λάδι

Από τα Σαγέικα 120 κιλά κρέας

Οι περιπτώσεις στην Αιτωλοακαρνανία

Από το Αιτωλικό 14 αρνιά

Από το Θέρμο 14 αρνιά

Από τη Ναύπακτο 11 αρνιά

Από το Χαλκιόπουλο κρέας αξίας 7000 ευρώ

Από τη Νεάπολη Αγρινίου 20 τενεκέδες λάδι

Σε άλλη περίπτωση επίσης στη Νεάπολη Αγρινίου άλλους 15 τενεκέδες λάδι

 

Σημειώνεται από την αστυνομία ότι οι δράστες, με τις εγκληματικές τους πράξεις, είχαν αποκομίσει όφελος που ξεπερνά τις (32.000) ευρώ, ενώ είχαν αφαιρέσει, συνολικά, από τους παθόντες, τα εξής :

(4) τόνους και (100) κιλά λάδι

(39) αρνιά

(220) κιλά κρέας μοσχαριού

Ποσότητα καφέ συνολικής αξίας 800 ευρώ

Κατεψυγμένες είδη συνολικής αξίας 500 ευρώ

(20) κιλά μέλι

Υπενθυμίζεται ότι, η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη, στις (9-3-2018), το απόγευμα, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, του 70χρονου ‘Ελληνα δράστη.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 63χρονου μέλους της εγκληματικής ομάδας, που αναζητείται για να συλληφθεί για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης.

Ο συλληφθείς μετά την απολογία του στον Ανακριτή Μεσολογγίου κρίθηκε προφυλακιστέος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας.Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr