background img
banner
banner

Έναρξη αντιπλημμυρικών μετά το Πάσχα

ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΥΣ

Θετικά, εν μέρει, είναι τα μηνύματα για την έναρξη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, τα οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα, παρά το γεγονός ότι το ένα από τα δύο μεγάλα οδικά έργα έχει ολοκληρωθεί. Η πληροφόρηση του δήμου Αιγιαλείας, που έχει «τρέξει» το ζήτημα ασκώντας συνεχείς πιέσεις στο υπουργείο, αναφέρει πως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων που θα «θωρακίσουν» συγκεκριμένα σημεία ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Η βούληση από πλευράς υπουργείου Υποδομών για την άμεση έναρξη νέων αντιπλημμυρικών έργων τόσο στο ύψος της Ολυμπίας οδού όσο και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, έχει εκφραστεί και πριν λίγο καιρό, πλην όμως η διαβεβαίωση που έλαβε πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ότι σημαντικά έργα πρόκειται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα. Το υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τους δύο παραχωρησιούχους ώστε να υπολογιστούν τα συμπληρωματικά έργα που χρειάζονται, μέρος των οποίων θα καλυφθεί οικονομικά από το υπουργείο. Η επιλογή των παραχωρησιούχων ικανοποιεί το αίτημα του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένου ότι διαθέτουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσουν τα έργα της αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών, ενώ παράλληλα επισπεύδονται οι διαδικασίες και αποφεύγεται η χρονοτριβή της εκτέλεσης των έργων με βάση την νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις.

Σε προτεραιότητα Πανόραμα και Ριζόμυλο

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, που μαζί με τους συνεργάτες του έχουν προχωρήσει σε λεπτομερή καταγραφή των αναγκών τής περιοχής σε αντιπλημμυρικά έργα, στοιχεία που έχει θέσει στην διάθεση του υπουργείου, είχε επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών ο οποίος βρισκόταν στο Αγρίνιο συζητώντας επίσης για αντιπλημμυρικά, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει πως θα εκτελεστούν αντιπλημμυρικά έργα στην Αιγιάλεια από την εταιρεία κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου, θέτοντας σε προτεραιότητα τις πιο επικίνδυνες περιοχές και τα σημεία εκείνα στα οποία με την… κάθε βροχή δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους και απειλούνται περιουσίες. Πρόκειται για το Πανόραμα Συμπολιτείας αλλά και την περιοχή του Ριζομύλου. Σε… δεύτερο χρόνο αναμένονται συμπληρωματικά έργα σε Καμάρες, Ροδοδάφνη και Πλάτανο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr