background img
banner
banner

Ενίσχυση των μονάδων Υγείας αλλά και λύση για τα σκουπίδια…

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Υγείας τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο αλλά και το μείζον κοινωνικό ζήτημα των απορριμμάτων, απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 6 Μαρτίου. Από τους συμμετέχοντες γιατρούς εξεδόθη και ψήφισμα με βάση τις αποφάσεις του ελήφθησαν.

Σχετικά με το πρόβλημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού στις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιες μονάδες Υγείας, οι γιατροί που Αιγίου ζητούν προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών τόσο στην ΠΦΥ όσο και στα Νοσοκομεία (λείπουν 6.500 νοσοκομειακοί γιατροί), για την βελτίωση των συνθηκών παροχής υγειονομικών υπηρεσιών και για την αναστροφή του κύματος φυγής νέων επιστημόνων στην αλλοδαπή.

Αίτημα για πλήρη λειτουργία του ΠΕΔΥ Αιγίου

Επίσης, ζητούν νέο αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο καθώς και άμεση στελέχωση και πλήρη λειτουργία των σύγχρονων και ιδιόκτητων πολυϊατρείων ΠΕΔΥ πρώην ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ Αιγίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, θέτει ακόμη αίτημα για 24ωρη λειτουργία του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Παράλληλα, ζητά συλλογικές συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ενώ παίρνει θέση και στο θέμα Novartis, ζητώντας: ΄΄Διερεύνηση και ποινική δίωξη όσων αποδεδειγμένα έχουν χρηματιστεί από τη Novartis ή οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική ή άλλη εταιρεία ιατρικών ειδών και όχι στιγματισμός ολόκληρου του κλάδου για συμμετοχές σε συνέδρια αδειοδοτούμενα από τον ΕΟΦ ή από Ιατρικές Εταιρείες΄΄, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Τέλος, στο ψήφισμα του Ι.Σ.Α. τονίζεται ότι οι γιατροί του Αιγίου ζητούν άμεση επίλυση του οξυμένου και επικίνδυνου για την υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας προβλήματος με την αποκομιδή των απορριμμάτων, από το Δήμο Αιγιάλειας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr