background img
banner
banner

Επετειακή εκδήλωση σήμερα στον «Απόλλωνα»

ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΕΞΟΔΟΣ 1826» ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Επετειακή εκδήλωση, με προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλων. Η διοργάνωση ανήκει στο τμήμα κινηματογράφου και ιστορικής αναβίωσης του Άρατου Νοτίου Ελλάδας που εδρεύει στο Αίγιο, με εισαγωγική παρουσίαση του αγήματος αναβίωσης “Βοστίτσα 1821” από αρματωμένους φουστανελάδες.

Θα περιλαμβάνει την βραδινή προβολή της ταινίας «Έξοδος 1826» στις 7.30μ.μ. και εισαγωγική παρουσίαση του αγήματος αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» από αρματωμένους φουστανελάδες. Θα προλογίσει η Βάσω Λουκοπούλου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός – ξεναγός και συνεργάτιδα του «Μουσείου Ιστορίας & Λαογραφίας Λόγγου», με την στήριξη και έρευνα του οποίου θα παρουσιαστούν ανέκδοτα επαναστατικά γεγονότα που αφορούν την περιοχή της Αιγιάλειας έως την 26η Μαρτίου 1821. Παράλληλα, σε ταμπλό στην κινηματογραφική αίθουσα θα εκτεθούν ονοματεπώνυμα/ανά οικισμό περ. 1788 καταγεγραμμένων Αιγιαλέων Αγωνιστών (ανατολικής, κεντρικής και δυτικής Αιγιάλειας).

Επόμενη εμφάνιση του αγήματος είναι προγραμματισμένη για την κεντρική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα την Κυριακή 18 Μαρτίου στην Παλιά Βουλή που διοργανώνει η Παγκαλαβρυτινή Ένωση με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων και μετάβαση με πομπή στον Άγνωστο Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνων. Για το Αίγιο ειδικότερα , επόμενη εμφάνιση σταθμός θα είναι η συμμετοχή στην δοξολογία της 25ης Μαρτίου στον Άγιο Δημήτριο Λόγγου με πρόσκληση της προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Μέλπως Ρογκάλα και η παρέλαση του αγήματος στο Αίγιο με άρματα και παρουσίαση νέων ιστορικών πολεμικών σημαιών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr