background img
banner
banner

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Μία πολύ επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Αχαΐας με αντικείμενο το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPRCompliance 2016/679). Πρόκειται για τον Γενικό Κανονισμό Δεδομένων, ο οποίος ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2016 και σύμφωνα με τον οποίο οι επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα οφείλουν έως τις 25 Μαΐου 2018 να προσαρμοστούν στις σχετικές απαιτήσεις.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιχειρήσεις αλλά και άλλοι φορείς της Αχαΐας παρακολούθησαν την ενημερωτική παρουσίαση η οποία έγινε από το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας, ο οποίος υπογράμμισε την πρακτική σημασία της εν λόγω ημερίδας εφόσον πρόκειται για πρακτικές αλλαγές, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στους χώρους εργασίας καθώς και ο κος Σπυρίδων Κωστόπουλος εκ μέρους συνεργαζομένων ΚΕΚ Αχαΐας.

Γεννιέται μία νέα κουλτούρα…

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν αναλυτικά στον Γενικό Κανονισμό και τις Αλλαγές και ευκαιρίες για τον επιχειρηματικό κόσμο (Γεωργία Λειβαδάρου, Γεν Διευθύντρια του Διαβαλκανικού Κέντρου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης) στο Πλάνο Συμμόρφωσης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα πρακτικά θέματα που ανακύπτουν (Δέσποινα Βεζακίδου Δικηγόρος, Νομικό Εμπειρογνώμονα για την προστασία δεδομένων), ενώ μία άλλη παράλληλη διάσταση δόθηκε από τον Στεργιόπουλο Γεώργιο, Διδάκτορα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος ασχολήθηκε με την Αξιολόγηση των Κινδύνων και τα τεχνικά μέσα.

Όλοι οι ομιλητές υπογράμμισαν ότι πρόκειται για τη γέννηση μίας νέας κουλτούρας συμπεριφοράς η οποία έχει ως σκοπό την προστασία του φυσικού προσώπου και της προσωπικής ιδιωτικότητας. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα θα πρέπει να κρατούνται με πολύ μεγάλη φειδώ και μόνον όταν και για όσο αυτό είναι αναγκαίο για την επίτευξη του σκοπού και πάντοτε με την ρητή συναίνεση του φυσικού προσώπου με την ταυτόχρονη παροχή δυνατότητας υπαναχώρησης.

Πρόκειται για αλλαγές οι οποίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρόκειται να γίνουν χωρίς περαιτέρω αναβολές και η μη τήρησή τους επισύρει πρόστιμα τα οποία ανέρχονται στο 2- 4% του ετησίου τζίρου. Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα λάβει και εκείνο όλα τα απαραίτητα μέσα προκειμένου αντίστοιχα να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις έγκαιρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr