background img
banner
banner

Η… δραματική εμπειρία που τον έβγαλε πιο δυνατό!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ…

Αντιμέτωπος με τον… θάνατο βρέθηκε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος. Αιτία δεν ήταν κάποια ανίατη ασθένεια, αλλά μία σκωληκοειδίτιδα που, σύμφωνα με λεγόμενα του ίδιου, άργησε να διαγνωσθεί, με αποτέλεσμα παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή…

Ο κ. Μπέσκος έχει επανέλθει πλέον κανονικά στην καθημερινότητα και τα καθήκοντά του, δηλώνοντας όμως ότι αυτή η δοκιμασία τον έκανε να αναθεωρήσει πολλά, ενώ ταυτόχρονα τον έβγαλε πιο δυνατό!
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου μετέβη στο Νοσοκομείο Αιγίου στις 6 Φεβρουαρίου με οξύ πόνο στην κοιλιακή χώρα και του έγινε αμέσως εισαγωγή στην παθολογική κλινική. Μετά από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, όπως ο ίδιος μεταφέρει στo Protionline.gr  μοιραζόμενος την εμπειρία του, οι γιατροί δεν κατέληξαν σε ακριβή διάγνωση εικάζοντας ότι είτε πάσχει από γαστρεντερίτιδα, ή από βακτηριακή λοίμωξη ή κάποιας μορφής σαλμονέλα, χορηγώντας του αγωγή με αντιβιοτικά.

Απέφυγε τα χειρότερα

Ο ασθενής όμως συνέχιζε να πονά και μέρα με την μέρα να γίνεται όλο και πιο αδύναμος. ΄΄Οι πόνοι ήταν φρικτοί. Εγώ ο ίδιος ρώτησα τους γιατρούς μήπως έχω σκωληκοειδίτιδα και μου το απέκλεισαν. Μου είπαν ότι μπορεί να έχω εγκολπώσεις στο έντερο και θα έπρεπε να περιμένω να λειτουργήσει ο αξονικός τομογράφος για να υποβληθώ σε αξονική τομογραφία, κάνοντάς μου γνωστό πως δεν λειτουργεί ελλείψει χειριστή. Επειδή όμως η κατάστασή μου μία εβδομάδα μετά την εισαγωγή μου, εξακολουθούσε να είναι πολύ άσχημη, πήρα την πρωτοβουλία και βγήκα για λίγο από το νοσοκομείο, κάνοντας την αξονική τομογραφία σε ιδιωτικό κέντρο, εκεί όπου οι γιατροί αμέσως διέγνωσαν ρήξη σκωληκοειδίτιδας, τονίζοντάς μου πως πρέπει να χειρουργηθώ το συντομότερο διότι είχα πάθει περιτονίτιδα΄΄.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, τον ασθενή ανέλαβε ο χειρουργός Δημήτρης Μπούνιας, τον οποίο χειρούργησε με επιτυχία, παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του. ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον εξαίρετο χειρουργό και άνθρωπο του Νοσοκομείου Αιγίου Δημήτρη Μπούνια, ο οποίος κυριολεκτικά μου έσωσε τη ζωή, την τελευταία στιγμή μετά από ρήξη σκωληκοειδίτιδας. Η παρουσία του στη χειρουργική κλινική τιμά το νοσοκομείο Αιγίου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και το νοσηλευτικό προσωπικό της χειρουργικής κλινικής. Ήταν μια σκληρή δοκιμασία μέσα από την οποία αλλάζει η άποψη για πολλά πράγματα. Εκεί αντιλήφθηκα πόσο σημαντική είναι η υγεία μας και ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα και είναι ασήμαντα μπροστά της΄΄, αναφέρει σήμερα ο κ. Μπέσκος που προσπαθεί ακόμη να αναρρώσει πλήρως, έχοντας χάσει 17 κιλά σε διάστημα 15 ημερών…

Οι αρμόδιοι ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες τους

Από την άλλη, θίγει και το γεγονός ότι για μία ασθένεια που στις μέρες μας θα έπρεπε να θεωρείται απλή, όχι μόνο υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά έφτασε κοντά στον θάνατο. ΄΄Εάν ο ίδιος δεν έπαιρνα την πρωτοβουλία να βγω από το νοσοκομείο για να κάνω την αξονική, το πιο πιθανό είναι τώρα να ήμουν νεκρός. Λυπάμαι που το 2018 υπάρχει έστω και μία υποψία ότι κάποιος μπορεί να χάσει τη ζωή του από σκωληκοειδίτιδα .

Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να αποτραπεί η υποψία κάποιος συνάνθρωπός μας να χάσει τη ζωή του λόγω λάθους διάγνωσης. Είναι ντροπή. Οποιαδήποτε κίνηση κάνω στο μέλλον θα γίνει με γνώμονα να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος στη θέση μου στο νοσοκομείο της πόλης μας΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α., κάνοντας γνωστό ότι σκοπεύει να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εις βάρος ιατρών που – όπως τονίζει – δεν έδωσαν την δέουσα βαρύτητα στην περίπτωσή του…

Προσπάθειες της διοίκησης του ΓΝΑΑ για έναν ακόμη  Ακτινολόγο με σκοπό καθημερινή λειτουργία του αξονικού

To Protionline.gr  επικοινώνησε για το θέμα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Γιούλη Μαμμή, η οποία επισήμανε πως δεν γνωρίζει το περιστατικό και πως θα πρέπει να διερευνηθεί με βάση τα όσα της μεταφέρθηκε ότι καταγγέλλει ο κ. Μπέσκος.
Αναφορικά με την λειτουργία του αξονικού τομογράφου είπε πως πράγματι δεν λειτουργεί σε καθημερινή βάση ελλείψει προσωπικού, τονίζοντας μάλιστα πως από τους δέκα μήνες της θητείας της στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα, τους τελευταίους οκτώ αγωνίζεται για το θέμα του αξονικού και την ενίσχυση του Ακτινολογικού Τμήματος με τουλάχιστον έναν ακόμη ιατρό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πλήρους λειτουργίας. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι και σήμερα Δευτέρα θα βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας ούτως ώστε να καταστεί ενήμερη για το πότε θα προκηρυχθεί η θέση Ακτινολόγου.
Όπως ανέφερε, ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, με προτεραιότητα για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και σε δεύτερη φάση για τους εξωτερικούς ασθενείς.
Τόνισε πάντως πως εφόσον διαπιστωθεί ότι ένας ασθενής επείγει να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία τις ημέρες που δεν λειτουργεί ο αξονικός του Αιγίου, διακομίζεται στο νοσοκομείο της Πάτρας που εφημερεύει.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr