background img
banner
banner

Η Γαλλία έμαθε τις γεύσεις της Δυτικής Ελλάδας!

Η ΠΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ SYMPOSSIO GREEK GOURMET TOURING

Με αρώματα και χρώματα της Δυτικής Ελλάδας πλημμύρισε το L’Atelier des Chefs στο Παρίσι, το βράδυ της Τρίτης 27 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 9ου Sympossio Greek Gourmet Touring με θέμα «Οδοιπορικό στην Πελοπόννησο».  Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο θεσμό κι εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνο Καρπέτα, την Εκτελεστική Γραμματέα Διονυσία Μαράτου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της ΠΔΕ Λαυρέντη Βασιλειάδη.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο cooking studio του Παρισιού,  Έλληνες σεφ παρουσίασαν τις γευστικές πελοποννησιακές συνταγές βασισμένες σε προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας, σε επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους των ΜΜΕ. ΄΄Η παράδοσή μας, τα ήθη μας, τα έθιμά μας, η ιστορική μας κληρονομιά, διαμορφώνουν τη γαστρονομική μας ταυτότητα και όλη αυτή την τουριστική εμπειρία, την μεταφέραμε στο Παρίσι στο Sympossio Greek Gourmet Touring, που  αποτελεί μια σειρά διαδραστικών γαστρονομικών εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται στο κοινό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τουρισμού, με σκοπό την προβολή της αυθεντικής Ελλάδας στο εξωτερικό΄΄, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, παραπέμποντας σε εγχώρια προϊόντα, όπως κρασί, λάδι, πατάτες, οπωροκηπευτικά και φρούτα που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή εδεσμάτων με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής γαστρονομίας και μέσω αυτής την προώθηση του ισχυρού παραγωγικού τομέα της Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, μέσα από το «Sympossio Greek Gourmet Touring», και τις συνταγές του, παρουσιάστηκαν τουριστικοί προορισμοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. ΄΄Στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται ορόσημα που όχι μόνο διαμόρφωσαν την Ελληνική σκέψη, αλλά σημάδεψαν το σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Η Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων και η Μονή Αγίας Λαύρας από όπου ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων από τους Τούρκους, το ηρωικό Μεσολόγγι, παγκόσμιο σύμβολο θυσίας΄΄, περιέγραψε ο κ. Καρπέτας. Αναφέρθηκε επίσης στη νέα ευρωπαϊκή διάκριση που κατέκτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Ευρωπαϊκός Προορισμός Αριστείας, στη θεματική του πολιτιστικού τουρισμού με νικητή προορισμό την Πάτρα, την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θετικά μηνύματα για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Παρίσι, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας είχε επαφές με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι φέτος αναμένεται αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο αεροδρόμιο του Αράξου κατά 15%. Από τις συζητήσεις προέκυψε ότι είναι θετικά τα μηνύματα, καθώς εκδηλώνεται αυξημένο ενδιαφέρον Γάλλων να επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα.

Εξάλλου δημιουργήθηκαν γέφυρες επικοινωνίας με Γάλλους tour operators προκειμένου να διαθέτουν στοιχεία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σχέση με την τουριστική κίνηση προς την περιοχή. ΄΄Το ολοκληρωμένο σχέδιο τουριστικής προβολής της Δυτικής Ελλάδας που δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια, έχει θετικά αποτελέσματα. Η παρουσία μας σε τέτοιες διοργανώσεις που προβάλλουν τον ισχυρό μας πρωτογενή τομέα, τα ποιοτικά μας τοπικά προϊόντα, το πλούσιο πολιτιστικό μας απόθεμα και το φυσικό κάλλος της περιοχής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και στην τουριστική αγορά΄΄, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr