background img
banner
banner

Η γραμμή χώρισε στα δύο την Αιγείρα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Το κλείσιμο της 18ης επαρχιακής οδού στο ύψος της Αιγείρας, εξαιτίας της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, έχει κάνει δύσκολη την καθημερινότητα των κατοίκων. Δεν φτάνει που η γραμμή τέμνει την περιοχή στα δύο, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον δρόμο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους… Αναγκάζονται δε να περνούν ανάμεσα στα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί και ανεβαίνοντας στην γραμμή, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο υπάρχουν σπίτια, καθώς και ένα λογιστικό γραφείο με τους ανθρώπους αυτούς να καταλήγουν με μεγάλη δυσκολία στον προορισμό τους. Μάλιστα, τις ημέρες που ο δρόμος ήταν κλειστός και στο πάνω μέρος, δεν είχαν καθόλου πρόσβαση…

Το ερώτημα που θέτουν κάτοικοι και περαστικοί στο Protionline.gr  είναι γιατί τοποθετήθηκαν τα προστατευτικά κάγκελα στην γραμμή τόσο καιρό πριν τεθεί σε λειτουργία και από την στιγμή που δεν έχει προχωρήσει η διάβαση που θα πραγματοποιηθεί για την διέλευση οχημάτων και πεζών.

Μία γυναικά προσπαθεί να περάσει μέσα από τα κάγκελα για να ανέβει στην γραμμή και να περάσει απέναντι…

Αναμένεται διάβαση με βύθιση του δρόμου

Ερωτηθείς από το  Protionline.gr  , ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ηλίας Σταθακόπουλος, επισήμανε το γεγονός ότι είναι γεγονός πως η νέα σιδηροδρομική γραμμή έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην Αιγείρα, κάνοντας γνωστό πως υπάρχουν πλέον η είσοδος Κ23 ανατολικά της Αιγείρας και η Κ25 στα δυτικά στον Θολοπόταμο, αναγκάζοντας τους κατοίκους να κάνουν τον γύρο… ΄΄Δυστυχώς, ο κόσμος τώρα συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις που υπάρχουν όταν το τρένο περνά μέσα από το χωριό. Δημιουργείται μία νέα πραγματικότητα και στο σημείο που βρίσκεται δεν μπορεί να αλλάξει. Παρακολουθούμε στενά το έργο, αναφέρουμε στους υπευθύνους τα προβλήματα που δημιουργούνται, όμως την στιγμή αυτή αυτό που προέχει για τους υπεύθυνους του έργου είναι να… έρθει το τρένο τον Αύγουστο. Αναμένουμε το έργο της βύθισης του δρόμου ώστε να είναι εφικτή η διέλευση, όμως οι κάτοικοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να ανεβαίνουν στην γραμμή περνώντας τα κάγκελα, διότι βρίσκεται σε φάση έργου και αυτό είναι επικίνδυνο΄΄, επισήμανε ο κ. Σταθακόπουλος.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες στον δρόμο έχουν «κολλήσει» στην εύρεση αρχαίων, ενώ υπάρχει η ελπίδα να ξεπεραστούν άμεσα τα εμπόδια και να εκτελεστεί γρήγορα το έργο της διέλευσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr