background img
banner
banner

Η Π.Ε.Σ. στην διεθνοποιημένη «FOOD EXPO»!

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΙΣΧΥΡΟ BRAND ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ

Από την στιγμή που η ελληνική έκθεση τροφίμων και ποτών FOOD EXPO άρχισε να αποκτά διεθνή ταυτότητα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή, η μεγάλη συνεταιριστική εταιρεία της Αιγιάλειας. Η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών έκανε αισθητή την παρουσία της στην 5η FOOD EXPO, που ξεκίνησε προχθές Σάββατο και θα μείνει ανοικτή ως σήμερα Δευτέρα, στο «Metropolitan Expo» στην Αθήνα, παρουσιάζοντας εκεί τα κορυφαία προϊόντα τής αιγιώτικης γης, την εκλεκτή μαύρη σταφίδα «Βοστίτσα» και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Ελίκη».

Η έκθεση… Μέκκα στο χώρο των τροφίμων, των ποτών και της διατροφής, όπως χαρακτηρίστηκε, παρουσιάζεται μεγαλύτερη από πλευράς συμμετοχών και διεθνοποιημένη όσο ποτέ άλλοτε. Πλέον, η FOOD EXPO αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Με 1.300 Έλληνες και ξένους εκθέτες σε 55.000τ.µ., µε 70.000 επαγγελματίες επισκέπτες και µε 3.500 σημαντικούς διεθνείς αγοραστές (εμπορικοί αντιπρόσωποι αλυσίδων σούπερ μάρκετ), η έκθεση έχει καταστεί ισχυρό brand διεθνώς τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο την εξωστρέφειά της.

Το γεγονός της χρονιάς για τους πιο εξαγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους

Πρόκειται για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς σε ό,τι αφορά για τους πιο εξαγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής επικράτειας. Η 5η FOOD EXPO αναμένεται ως το κλείσιμό της να προσελκύσει επαγγελματίες από 25.000 επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης! Οι επαγγελματίες αυτοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν εκατοντάδες ελληνικές παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις με προϊόντα απαράμιλλης γαστρονομικής υπεροχής και υψηλής διατροφικής αξίας, αλλά και ξένους εκθέτες.

Μάλιστα, πιο διευρυμένη από κάθε άλλη φορά είναι η συμμετοχή των ξένων επιχειρήσεων, καθώς η έκθεση φιλοξενεί περισσότερους από 250 ξένους εκθέτες από 20 χώρες όπως Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία, Ινδία, Κύπρο, Αίγυπτο, Ισπανία, Νέα Ζηλανδία, Ουζμπεκιστάν, Ιρλανδία, Λίβανο, Fyrom, Νότια Κορέα, Ισραήλ, Ρουμανία κ.ά. Στην φετινή FOOD EXPO συμμετέχουν περισσότεροι από 3.500 food traders από μεγάλες αγορές – στόχους, από τους οποίους οι 800 πιο σημαντικοί έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Hosted Buyer” της έκθεσης. Οι αγοραστές του προγράμματος έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και προέρχονται από μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική και Αυστραλία), ενώ στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιούνται πάνω από 15.000 προγραμματισμένα B2B meetings με τους εκθέτες της FOOD EXPO 2018.

Εξωστρέφεια, η μόνη λύση απέναντι στην κρίση

΄΄Είναι εντυπωσιακή η άνοδος της έκθεσης, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία αφού παρουσιάζει αύξηση εκθετών 50% από έτος σε έτος. Τα τελευταία τρία χρόνια, βλέποντας ότι η FOOD EXPO αρχίζει να παρουσιάζει βηματισμό προς την σωστή εμπορική κατεύθυνση και να αποκτά διεθνή ταυτότητα, συμμετέχουμε κι εμείς με την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών σε αυτή. Οι διοργανωτές, τους οποίους συναντήσαμε σε διεθνείς εκθέσεις όπως στην «Anuga» της Γερμανίας αλλά και στον «Enterprise Greece», καλώντας όσους επενδυτές έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον, έχουν καταφέρει να επιτύχουν μεγάλη προσέλευση ποιοτικών εκθετών΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο γεν. διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Παράλληλα, συνεχίζουμε την παρουσία μας στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, γνωρίζοντας και εκ του αποτελέσματος, ότι η εξωστρέφεια είναι η μόνη λύση απέναντι στην κρίση΄΄. Να σημειωθεί ότι η επόμενη έκθεση που θα συμμετάσχει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών είναι στην Αγγλία και ακολουθεί και ο Καναδάς.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr