background img
banner
banner

Ιστορικό Προσκύνημα από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου

Ένα προσκύνημα στην Ιστορική και Μαρτυρική περιοχή των Καλαβρύτων είχαν την ευκαιρία να κάνουν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου την Κυριακή 11 Μαρτίου. Προορισμός τους ήταν τα Θρησκευτικά Μνημεία και τα Μουσεία της περιοχής.
Είκοσι τρεις μαθητές της ομάδας «Πράσινοι Φίλοι» έφτασαν το πρωί της Κυριακής στο Ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας. Εκεί οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Μονής, είδαν το λάβαρο της επανάστασης και τα σπουδαία θρησκευτικά κειμήλια, προσκύνησαν στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και έμαθαν για την μακραίωνη ιστορία του βυζαντινού μοναστηριού που χτίστηκε το 961 μ.Χ. και κάηκε τρεις φορές, δύο από τους Τούρκους και μία από τους Γερμανούς το 1943. Είδαν, επίσης τον ιστορικό ναό απ’ όπου ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821 από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.
Στη συνέχεια, οι μαθητές πήγαν στο χωριό Σκεπαστό όπου συνομίλησαν με ηλικιωμένους κατοίκους για την ιστορία του χωριού καθώς και για την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Στα Καλάβρυτα, οι μαθητές επισκέφθηκαν το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ξεναγήθηκαν στον χώρο από τους υπεύθυνους του Μουσείου και γνώρισαν με βιωματικό τρόπο τα τραγικά γεγονότα του Δεκέμβρη του 1943, τα οποία σημάδεψαν την τοπική αλλά και την Ελληνική Ιστορία.

Στο προαύλιο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου συνάντησαν τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Φωτεινόπουλο, ο οποίος τους καλωσόρισε και τόνισε με έμφαση ότι οι αφίξεις σχολείων, τους τελευταίους μήνες, έχουν αυξηθεί κατά 30% και προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ακόμα και από τα πιο μακρινά νησιά. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές τους Βάγιας Παναγιώτης και Παπαγεωργίου Μαρία, μαζί με τον κ. Μανουηλίδη Βασίλη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr