background img
banner
banner

Καθίζηση του δρόμου προς Δάφνες και Παρασκευή

ΡΩΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ

Τεράστιο πρόβλημα καθίζησης περίπου στο 12ο χιλιόμετρο της 25ης επαρχιακής οδού προς Δάφνες και Παρασκευή, έχουν προκαλέσει οι τελευταίες βροχοπτώσεις με την άσφαλτο να έχει βουλιάξει και να… ανοίγει απειλητικά. Οι κάτοικοι ζητούν παρέμβαση εδώ και τώρα πριν αρχίσουν να… χάνουν τον δρόμο κάτω από τα αυτοκίνητά τους…

Οι ενδείξεις για καθίζηση δεν είναι τωρινό φαινόμενο αφού από παλιά υπήρχε το πρόβλημα, με τους κατοίκους μάλιστα να έχουν δώσει και… ανάλογη ονομασία στο σημείο αυτό, πλην όμως, η σημερινή κατάσταση του δρόμου δεν έχει προηγούμενο, δημιουργώντας φόβους στους κατοίκους των δύο χωριών αλλά και σε όσους έχουν κτήματα και περιουσίες σε αυτά και αναγκάζονται να περνούν καθημερινά από το σημείο. Ο εν λόγω δρόμος άλλωστε, είναι η μόνη οδική αρτηρία που συνδέει το Αίγιο με τα δύο χωριά.

Όπως μετέφερε στo Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παρασκευής Παναγιώτης Καρανικόλας, ΄΄εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει η καθίζηση, ωστόσο, μετά τις βροχές του Σαββατοκύριακου, το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ανάμεσα στο 11ο και 13ο χιλιόμετρο γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο έδαφος, όμως η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ως σήμερα, χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Επειδή τα βουλιάγματα στην άσφαλτο και οι ρωγμές έχουν εξαπλωθεί σε όλο το πλάτος του δρόμου, τα αυτοκίνητα αναγκαστικά περνούν από πάνω και ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει΄΄.

Καταγραφή από την Τροχαία – Αίτημα αποκατάστασης προς την Περιφέρεια

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έφτασε προχθές συνεργείο του Τμήματος Τροχαίας Αιγιάλειας, κάνοντας μία καταγραφή της κατάστασης και προβαίνοντας σε ενημέρωση της αρμόδιας για τον δρόμο, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επίσης, και οι πρόεδροι των κοινοτήτων έχουν απευθυνθεί στην Περιφέρεια ενημερώνοντας τις υπηρεσίες της για το πρόβλημα και ζητώντας άμεση αποκατάσταση. ΄΄Ο χειμώνας ακόμη δεν έχει τελειώσει και δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με μία ακόμη δυνατή νεροποντή. Και μιλάμε για τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο χωριό μας, ο οποίος παρουσιάζει καθημερινά κίνηση, δεδομένου ότι κάποιοι διαμένουν στο χωριό και πηγαινοέρχονται στο Αίγιο, κάποιοι άλλοι διαμένουν στο Αίγιο ωστόσο έχουν τα κτήματά τους επάνω και πηγαίνουν καθημερινά΄΄, επισήμανε ακόμη ο πρόεδρος της Παρασκευής.

Όπως τόνισε, ΄΄τα τελευταία χρόνια κάνουμε μία προσπάθεια να αναδείξουμε το χωριό μας, να το καταστήσουμε επισκέψιμο και το τελευταίο που θέλουμε είναι να αποκλειστεί ή να έχει έναν δρόμο μη προσπελάσιμο. Ευελπιστούμε να εισακουστεί το αίτημά μας και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις΄΄. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σημείο τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους περαστικούς.

Χθες πάντως, τοποθετήθηκαν κώνοι προσωρινά στο σημείο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ρίψης υλικού σε συνεργασία με τον δήμο, ώστε προσωρινά να κλειστούν οι ρωγμές. ΄΄Μιλάμε για μία παρέμβαση πολύ προσωρινή που δεν ξέρουμε αν θα έχει αποτέλεσμα. Εμείς ζητάμε από την Περιφέρεια, αποκατάσταση του προβλήματος΄΄, κατέληξε ο κ. Καρανικόλας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr