background img
banner
banner

«Let’s Do It Greece» και στην Αιγιάλεια

ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Για μία ακόμη χρονιά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει ενεργά την Πανελλήνια Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου σε ολόκληρη την χώρα, την οποία και έχει ήδη θέσει υπό την αιγίδα της. Προχθές Δευτέρα 26 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επισημοποίησε την συμμετοχή της Περιφέρειας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Εθελοντή – Συντονιστή της Πανελλαδικής Δράσης Νίκο Κιούση, τους εθελοντές Ελένη Λαμπαδαρίου, Αναστάση Σταμάτη και Κωνσταντίνο Καλαϊτζή, παρουσία και του βοηθού Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού Δημήτρη Κωσταριά.

Αργότερα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με ενδιαφερόμενους φορείς και συλλόγους στην οποία από την Αιγιάλεια παρέστησαν εκ μέρους του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής «Άγ. Νικόλαος» ο πρόεδρος Νίκος Παπαδόπουλος και από την Τ.Κ. Παρασκευής ο πρόεδρος Παναγιώτης Καρανικόλας.

΄΄Η διάδοση της αξίας του εθελοντισμού για ένα καλύτερο περιβάλλον και για πιο ενεργούς πολίτες αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι ανάγκη να αποκτήσουμε τη συνείδηση του εθελοντή, να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας στην κατεύθυνση αυτή΄΄, τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, καλώντας όλους να στηρίξουν αυτή τη μεγάλη εθελοντική προσπάθεια. Από την πλευρά του ο κ. Κιούσης ευχαρίστησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που αποτέλεσε ένα σημαντικό πρότυπο, αφού συμμετέχει ενεργά από το 2013 και επικαλούμενος την εμπειρία της, αλλά και το περιβαλλοντικό της απόθεμα ζήτησε να πολλαπλασιαστούν τα σημεία των εθελοντικών δράσεων. Ο φετινός στόχος είναι να συντονιστούν 150.000 εθελοντές  σε 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» είναι το 2021 η Εθελοντική Εκστρατεία «Let’s Do It Greece» να παρακινήσει το 5% του ελληνικού πληθυσμού.

Μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η κεντρική συντονιστική συνάντηση. Συγκεντρώθηκαν όλοι οι εθελοντές, οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς, ομάδες, καθώς και απλοί πολίτες, όπου συζήτησαν με τον Εθελοντή –Συντονιστή του Let’s Do It Greece Νίκο Κιούση και τους εθελοντές της οργανωτικής ομάδας, για την καλύτερη προετοιμασία των δράσεων στη Δυτική Ελλάδα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής δράσεων γίνονται στον Χάρτη Δράσεων στο σύνδεσμο: http://www.letsdoitgreece.org/activities/new

«Παράκτιος καθαρισμός Βιοτόπου Αλυκής»

Όπως κάνει γνωστό εκ μέρους του Συλλόγου Αλυκής ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄φέτος, ο σύλλογός μας, προγραμματίζει “παράκτιο καθαρισμό του Βιοτόπου Αλυκής” και απευθύνει, όπως κάθε χρόνο, ανοικτή πρόσκληση σε φορείς, εθελοντές, συλλόγους, οικολογικές οργανώσεις, προσκόπους, Δήμο, Δημοτική Κοινότητα να συμμετάσχουν, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή και καλύτερα αποτελέσματα΄΄.

Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου, ΄΄ο Πρόεδρός μας, αναφέρθηκε στη χτεσινή σύσκεψη στη συγκεκριμένη δράση που προγραμματίζουμε για φέτος, ενώ μίλησε ακόμη και για την λυπηρή εικόνα που έχει ο Δήμος Αιγιαλείας σήμερα, με τα σκουπίδια στους δρόμους. Ευχήθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να έχει εκλείψει τις επόμενες ημέρες, διότι είναι οξύμωρο να μιλάμε για εθελοντικό καθαρισμό, όταν το 2018, δεν έχουμε ακόμα λύσει το θέμα των σκουπιδιών, με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή κομποστοποίηση, ή με άλλους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία΄΄.

 

 

Στην φωτογραφία, ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Παπαδόπουλος με τον Νίκο Κιούση και τον Αναστάση Σταμάτη, εκ των διοργανωτών της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης Let’s Do It Greece!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr