background img
banner
banner

Μετά τα ανενεργά, σειρά έχουν τα εν λειτουργία που πρέπει να μετατοπιστούν…

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

Να προσαρμόσει τα περίπτερα με βάση τα όσα ο κανονισμός λειτουργίας προβλέπει, επιχειρεί ο δήμος Αιγιαλείας, έχοντας ξεκινήσει από την σταδιακή απομάκρυνση των μη χρησιμοποιούμενων περιπτέρων ούτως ώστε να… απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια για τους πεζούς. Θα ακολουθήσει η μετατόπιση των λειτουργούντων περιπτέρων που έχει διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε σημεία που δεν πληρούνται οι προδιαγραφές που θέτει ο νόμος. Μάλιστα, σύμφωνοι ως προς αυτό, είναι και οι ίδιοι οι περιπτερούχοι που ζητούν νομιμοποίηση, ώστε να μην έρχονται κάθε… τρεις και λίγο αντιμέτωποι με μηνύσεις και πρόστιμα…

Χθες απομακρύνθηκε ένα ακόμη περίπτερο που δεν χρησιμοποιείτο από την οδό Ρήγα Φεραίου, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλα. Όπως επισήμανε στο Protinline.gr  ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το Τμήμα Ανάπτυξης και Καταστημάτων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, έχουν προχωρήσει σε καταγραφή των ανενεργών περιπτέρων τα οποία ανέρχονταν σε 30 τον αριθμό σε όλη την Αιγιάλεια. Ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες τους και για όσα δεν υπήρξε ανταπόκριση για απομάκρυνσή τους, παρεμβαίνει ο δήμος, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό λειτουργίας΄΄.

Πρέπει να μετακινηθούν 15 περίπτερα…

Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος έκανε γνωστό πως θα ακολουθήσει η διαδικασία μετατόπισης και των περιπτέρων που έχει διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε θέση που δεν εξασφαλίζεται ο απαιτούμενος χώρος για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου, τα περίπτερα που πρέπει να μετακινηθούν ανέρχονται σε 15 και βρίσκονται σε διάφορα σημεία τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην παραλία, το Παγοποιείο κ.α.

Αναμένουν τις ενέργειες του δήμου για τις άδειες οι περιπτερούχοι

Την ίδια στιγμή, οι περιπτερούχοι βρίσκονται εν αναμονή των παρεμβάσεων αυτών, πιστεύοντας μάλιστα πως θα ήταν καλύτερα ο δήμος να ξεκινήσει από την αλλαγή θέσης των εν λειτουργία περιπτέρων που έχει κριθεί πως η θέση τους δεν είναι η κατάλληλη, εφόσον βέβαια ο δήμος αναλάβει την διαδικασία και το κόστος και από την στιγμή που κατά τη μεταφορά δεν προκληθούν φθορές.

Σημειώνεται ότι για τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται τα περίπτερα, περίπου πέντε περιπτερούχοι του Αιγίου θα καθίσουν σε λίγες μέρες στο… σκαμνί, αφού δικάζονται οι μηνύσεις που είχαν κατατεθεί εις βάρος τους από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ελεύθερων Πεζοδρομίων από ελέγχους που είχαν διενεργηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από περίπου δέκα μέρες, τα περίπτερα του Αιγίου δέχθηκαν και πάλι… επισκέψεις από άνδρες της Αστυνομίας που ζητούσαν άδειες και τα σχετικά. Μάλιστα, όπως τους ενημέρωσαν, οι έλεγχοι διενεργήθηκαν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας από την Πταισματοδίκη, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας για συγκεκριμένο περίπτερο.

Αυτό που τους μετέφεραν οι περιπτερούχοι είναι ότι αναμένουν από τον δήμο να κινήσει τις διαδικασίες για τις άδειες, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί και οι γνωματεύσεις σχετικά με τις μετακινήσεις των θέσεων και τις μετατοπίσεις περιπτέρων, όπως επισήμανε στo Protionline.gr  ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών Περιπτερούχων και Καταστημάτων Ψιλικών Παντοπωλείων και συναφών ειδών Αιγιαλείας, Γιώργος Τσινάκης. ΄΄Ενώ ο διάλογός μας με τον δήμο βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι μηνύσεις καλά κρατούν…΄΄, σχολίασε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ένωσης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr