background img
banner
banner

Ο «Γολγοθάς» του Γιάννη Κουτσοχέρα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο καταξιωμένος Αιγιώτης συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου εμπνέεται από το ποιητικό αριστούργημα “Γολγοθάς” του ποιητή Γιάννη Κουτσοχέρα, σε μια παράλληλη μουσική θεώρηση και προέκταση των νοημάτων του κειμένου. Μετά την παρουσίαση σε Αίγιο και Πάτρα, την Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 8μ.μ. θα… συνομιλήσει μουσικά με το έργο και στην Αθήνα σε έναν από τους πιο ατμοσφαιρικούς χώρους, το Ίδρυμα Κατακουζηνού, απέναντι ακριβώς από τη Βουλή.

Συντελεστές: Σάκης Παπαδημητρίου: έγχορδα, πνευστά, Εύα Κοταμανίδου και Νίκος Παρασκευόπουλος: ανάγνωση, Δώρα Πετρίδη: τραγούδι, Έλενα Παπαδημητρίου: τσέλο, τραγούδι. Πρόκειται για ένα θεατρικό αναλόγιο, βασισμένο στο έργο “Γολγοθάς”, ένα από τα ουσιαστικότερα ποιήματα του ποιητή του Ελλαδικού και Πανανθρώπινου χώρου – όπως ονομάστηκε ο Γιάννης Κουτσοχέρας.

Η υποβλητική ανάγνωση του κειμένου από τους: Εύα Κοταμανίδου και Νίκο Παρασκευόπουλο πλέκεται με μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα και άλλων ποιητών από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Δώρα Πετρίδη και η Έλενα Παπαδημητρίου. Πτυχές από το βαθύτερο νόημα της ζωής μας, ατομικής ή συλλογικής, θα μας κάνει να αναζητήσουμε αυτή η τόσο επίκαιρη ποιητική παράσταση.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr