background img
banner
banner

Παίρνει θέση για την “κόντρα” συνδικαλιστών στο δήμο

ΤΟ Ε.Κ.Α. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η γενικότερη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, η ανεργία, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά και η «διαμάχη» μεταξύ των δύο σωματείων εργαζομένων του δήμου, απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ε.Κ.Α. την περασμένη Πέμπτη. Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. εξεδόθη και ψήφισμα μέσω του οποίου καταδικάζεται ουσιαστικά η στάση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του δήμου.

Τα προβλήματα των εργαζομένων και τα πεπραγμένα του Κέντρου

Στο Σώμα μίλησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο οποίος έκανε και τον διοικητικό απολογισμό του Ε.Κ.Α. για την χρονιά που πέρασε τόσο σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις όσο και την δραστηριότητα του Εργατικού Κέντρου για τις μεγάλες επιχειρήσεις της Αιγιάλειας, όπως ΕΑΣ, εργοστάσιο Καλλιμάνη καθώς και τους Χειριστές αλλά και μεμονωμένους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Ε.Κ.Α. εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία.

Τον λόγο έλαβαν ακόμη οι Βασίλης Τσερεντζούλιας, Σταύρος Λειβαδίτης, Βασίλης Μητρόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Παναγιώτης Νύχτης, αναφέρθηκε στις τελευταίες κινητοποιήσεις του κλάδου του για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, την αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων και άλλα αιτήματα.

΄΄Αμερόληπτη στάση για την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων΄΄

Επίσης, αναφορικά με το ζήτημα των δημοτικών υπαλλήλων και εργαζομένων του δήμου, μετά από διεξοδική συζήτηση, η Γενική Συνέλευση, απευθυνόμενη στον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας, κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα: «Κύριοι, λαμβάνοντας υπόψιν επιστολή σας, που μάλιστα δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τον προηγούμενο μήνα, η οποία μάλιστα φέρεται ως διαμαρτυρία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, στρεφόμενη προσωπικά κατά της συναδέλφου και Προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Αιγιαλείας Κοντεσοπούλου Μαρίας, θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στα ακόλουθα: Τόσο το ύφος όσο και το περιεχόμενο της άνω επιστολής σας δεν συνάδει με ορθές συνδικαλιστικές πρακτικές καθόσον σε όλο το κείμενο καταφέρεστε κατά ενός προσώπου ατομικά και συγκεκριμένα της συναδέλφου όλων μας, κας Κοντεσοπούλου, η οποία τυγχάνει της αποδοχής μεγάλης μερίδος συναδέλφων σας υπαλλήλων του αυτού νομικού προσώπου, ούσα Πρόεδρος ομοειδούς πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου, στην οποία ανακοίνωση μάλιστα δεν γίνεται καμία αναφορά στην ιδιότητα της. Το αποτέλεσμα δε αυτής είναι αφενός μεν να διασύρονται οι συνδικαλιστικές τοπικές οργανώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να μειώνεται και να απαξιώνεται η συνδικαλιστική τους δράση και προσφορά αφετέρου δε να αναιρείται ουσιαστικά ο ρόλος σας καθώς το περιεχόμενο αυτής της επιστολής δεν συνάδει με τις συνδικαλιστικές αρχές, που επιβάλλουν την προστασία του εργαζόμενου και των συμφερόντων του έναντι του εργοδότη, καθόσον ευθέως καλείτε το Δήμαρχο να διενεργήσει Ε.Δ.Ε. κατά συναδέλφου σας και μάλιστα συνδικαλιστή και εμμέσως τον παρακινείτε να επιβάλλει ποινές. Ποινές σε Πρόεδρο Σωματείου, που μάλιστα ενεργούσε με την ιδιότητα αυτή για την προάσπιση συμφερόντων μερίδας συναδέλφων σας;΄΄.

Και καταλήγει η Γ.Σ. του Ε.Κ.Α.: ΄΄Κύριοι και Κυρίες συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ., η όποια ή μη σχέση των εκπροσώπων του Συλλόγου σας με υπάλληλους – συναδέλφου σας, που έχουν υποβάλλει αναφορές και μάλιστα κατά συναδέλφων, οφείλει να μην επηρεάζει την κρίση σας και με την αμερόληπτη στάση σας, η οποία πρέπει να κατατείνει πάντοτε προς την κατεύθυνση της προάσπισης των εργασιακών συμφερόντων, να είναι αμερόληπτη και να παρεμβαίνει επιβοηθητικά και όχι καταγγελτικά σε βάρος των εργαζομένων σε όποια κλίμακα και εάν αυτοί βρίσκονται΄΄.

Σημειώνεται ότι το ψήφισμα εστάλη προς τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αιγιάλειας, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αιγιαλείας, την Γ.Σ.Ε.Ε., την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Π. -Ο.Τ.Α.), το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, στα ΜΜΕ και σε κάθε άλλον αρμόδιο.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr