background img
banner
banner

Παρέμβαση της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ…

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Λύσεις στο μείζον ζήτημα των απορριμμάτων, ώστε να μην πληγεί ανεπανόρθωτα η αγορά τις ημέρες του Πάσχα που περιμένουν όλοι να δουλέψουν, ζητά με παρέμβασή της η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Απευθυνόμενη στους αρμόδιους φορείς, η Ομοσπονδία εκθέτει το πρόβλημα, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει κάτι άμεσα…

Η επιστολή έχει αποδέκτες την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων, τον Δήμο Αιγιαλείας, τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμο Ερυμάνθου, τον Δήμο Καλαβρύτων, τους Εμπορικούς Συλλόγους – μέλη ΟΕΣΠ&ΝΔΕ, Αντιπροσώπους ΟΕΣΠ&ΝΔΕ και τα ΜΜΕ.

Το δε περιεχόμενό της είναι το ακόλουθο: ΄΄Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Νομός Αχαΐας με τα απορρίμματα, για το οποίο μάλιστα ο Δήμος Αιγιαλείας την 21-3-2018 αποφάσισε την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε αρκετές περιοχές των Δήμων της Αχαΐας, λόγω του σοβαρού αυτού προβλήματος, πλήττεται η κοινωνική και η οικονομική δραστηριότητα των περιοχών αυτών, ενώ παράλληλα εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών λόγω της κατάκλισης των δρόμων από τα σκουπίδια.

Όπως γνωρίζετε, τόσο ο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας όσο και ο ΧΥΤΑ Αιγείρας έχουν προ πολλού περιέλθει σε κατάσταση υπερκορεσμού, με αποτέλεσμα πλέον τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» απειλώντας ανοιχτά την δημόσια υγεία. Κι ενώ όλοι οι Δήμαρχοι προεκλογικά τονίζουν την αναγκαιότητα κλεισίματος των κορεσμένων ΧΥΤΑ και γίνονται πολλάκις συσκέψεις φορέων επί του θέματος, το πρόβλημα, λόγω έλλειψης σχεδιασμού, συνεχίζει να υπάρχει. Υπενθυμίζουμε ότι πολλές χώρες της ΕΕ εκμεταλλεύονται τα αστικά απορρίμματα προς όφελός τους, μέσω μονάδων αποτέφρωσης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης, με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, ανακυκλώσιμων υλικών, βιοαερίου κ.ά.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να βρουν τρόπους επίλυσης του προβλήματος, σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, εν όψει μάλιστα του Πάσχα που η αγορά αναμένει την προσέλευση των καταναλωτών, αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου που θα ενταθεί το πρόβλημα λόγω της ζέστης΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr